Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
EL: Moskovská lokomotíva nedala Trnave šancu
Zdielať na

EL: Moskovská lokomotíva nedala Trnave šancu

Zdroj: sita - radosť Trnavčanov v EL

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom prvom zápase play-off Európskej ligy UEFA 2011/2012 na ihrisku favorizovaného Lokomotivu Moskva 0:2 (0:2).

Skóre stretnutia otvoril v 34. min obranca Renat Janbajev a o tri minúty neskôr pridal druhý gól brazílsky útočník Maicon. Trnavčania sa takmer počas celého duelu bránili tlaku favorizovaného domáceho mužstva a nevytvorili si žiadnu veľkú príležitosť. Naopak, Moskovčania mohli zvíťaziť aj vyšším rozdielom, keby využili svoje šance.

Odveta je na programe vo štvrtok 25. augusta na Štadióna Antona Malatinského s úvodným výkopom o 19.00 h.

Výsledok - prvý zápas play-off EL UEFA 2011/2012 - štvrtok:

Lokomotiv Moskva (Rus.) - FC Spartak Trnava (SR) 2:0 (2:0)
Góly: 34. Janbajev, 37. Maicon, ŽK: 12. R. Procházka (Trnava), rozhodoval: Deaconu (Rum.)

Zostavy:
Lokomotiv Moskva: Guilherme - Šiškin, Manuel da Costa, J. Ďurica, Janbajev - Glušakov - Ibričič (65. Zapater), Tarasov, Syčov (81. Caicedo) - Ignatiev (69. Obinna), Maicon
Trnava: Raška - Diallo, Koubský, Gross, Ľ. Hanzel - M. Kaščák - R. Procházka, Karhan, M. Vyskočil (54. Malchárek), Bicák (90. Ciprys) - T. Oravec (72. Ľ. Bernáth)

Favorizovaní Moskovčania začali podľa očakávania náporom. Už v 2. min sa zastreľoval Syčov, ale netrafil bránku, o tri minúty neskôr pálil vedľa aj Ignatiev. V 7. min zahrával rohový kop Ibričič, zakončoval Ignatiev, ale Raška kryl jeho pokus. Lomkomotiv mal počas úvodnej dvadsaťminútovky znateľnú prevahu, ktorá vyvrcholila nebezpečnou strelou Maicona. Trnavský gólman bol však pozorný, keď jeho pokus zlikvidoval výborným zákrokom nohou. Hostia sa takmer nedostávali pred bránku súpera. Tlak Lokomotivu vyvrcholil v 34. min, keď skóroval obranca Janbajev, ktorý si nabehol až do pokutového územia a krížnou strelou prekonal Rašku - 1:0. Hneď o tri minúty neskôr udreli domáci druhýkrát. Brazílsky útočník Maicon zakončil rýchly útok, na ktorého začiatku bol Ignatiev. V 42. min prvýkrát trafili priestor medzi tromi žrďami aj Trnavčania, ale strelu Vyskočila zlikvidoval pozorný Guilherme. Mužstvá odchádzali do kabín za stavu 2:0.

Aj úvod druhého dejstva sa niesol v duchu tlaku Lokomotivu. V 50. min mal veľkú šancu Syčov, ale v sľubnej pozícii minul bránku Spartaka. V 54. min mal príležitosť aj slovenský stopér v službách ruského mužstva Ján Ďurica, z vnútra pokutového územia však svojím pokusom netrafil priestor medzi tromi žrďami. V 60. min strieľal Oravec, ale ani z tohto obláčika nezapršalo, keď Guilherme bol opäť pripravený. V 70. min sa do šance dostával Obinna, ktorý bol na ihrisku len pár sekúnd, Raška bol však pri lopte skôr. Domáci sa upokojili s dvojgólovým náskokom, loptu mali často vo svojej moci a nepúšťali "spartakovcov" pred svoje pokutové územie. Ani jedno z mužstiev si už do konca duelu nevypracovalo čistú gólovú príležitosť a favorizovaný Lokomotiv má pred odvetou pohodlný dvojgólový náskok.