Skoro jasno
22°
Bratislava
Rakúsku sa v Klagenfurte nedarí
Zdielať na
Futbal

Rakúsku sa v Klagenfurte nedarí

Zdroj: sita - futbalisti Rakúska

Futbalistom Rakúska, ktorí v stredu 10. augusta o 20.30 h nastúpia na Wörthersee-Stadione v Klagenfurte proti reprezentácii Slovenska v medzištátnom prípravnom dueli, sa v tomto meste vôbec nedarí.

Podľa informácie portálu ORF dokázali Rakúšania v spomenutom dejisku v Korutánsku zvíťaziť v doterajších šiestich zápasoch iba jediný raz. Stalo sa tak 1. apríla 2009 proti Rumunsku (2:1) v stretnutí 7. skupiny kvalifikácie o postup na vlaňajší svetový šampionát v Juhoafrickej republike, a to pri premiére Dietmara Constantiniho vo funkcii hlavného kormidelníka rakúskeho národného mužstva. Odvtedy nestrelili Rakúšania v troch prípravných dueloch ani jediný gól (prehrali s Kamerunom 0:2, Chorvátskom 0:1 a naposledy vlani so Švajčiarskom tiež 0:1, pozn.), celková historická bilancia z ich pohľadu registruje v Klagenfurte 6 duelov - 1 víťazstvo, 1 remízu, 4 prehry a nepriaznivé skóre 2:8.

V dvoch doterajších vzájomných stretnutiach so Slovenskom sú však futbalisti Rakúska úspešnejší: pri premiérovom meraní síl v marci 2002 zdolali v Grazi svojho stredajšieho protivníka 2:0 (góly: Brunmayr, Weissenberger), v odvete o dva roky neskôr sa na bratislavskom Tehelnom poli zrodil nerozhodný výsledok 1:1 (góly: Mintál - Kollmann). Z aktuálneho 22-členného kádra skúseného 56-ročného kouča "Didiho" Constantiniho si pamätajú túto remízu brankár Helge Payer a obranca Emanuel Pogatetz, tretí do partie a tiež pôvodne proti Slovensku nominovaný hráč Paul Scharner z anglického klubu West Bromwich Albion napokon nebude mužstvu k dispozícii pre problémy s achilovkou. Širší rakúsky káder na duel v Klagenfurte by sa mal zúžiť po utorkovom oficiálnom tréningu v dejisku stretnutia.

Ako ďalej informuje portál ORF, úplne otvorený je počet divákov, prítomných vo Wörthersee-Arene pri súboji so Slovenskom. Isté je, že do predaja sa napokon dalo spolu 13 800 vstupeniek. 

Zdielať na