Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Naokiho Macudu (†34) sa nepodarilo zachrániť!
Zdielať na

Naokiho Macudu (†34) sa nepodarilo zachrániť!

Bývalý japonský futbalový reprezentant Naoki Macuda vo štvrtok skonal dva dni po tom, ako skolaboval na tréningu.

Úmrtie 34-ročného obrancu oznámil jeho napokon posledný klub v kariére, treťoligový Macumoto Jamaga. Macuda pre problémy so srdcom upadol v utorok dopoludnia do kómy počas prípravy mužstva. Po prevoze do nemocnice ho napojili na podporné prístroje a v stredu lekári označili pacientov stav za extrémne kritický. Napokon neuspeli v boji o záchranu jeho života.

"Je hrozné, že zomrel v takom mladom veku. Je to pre mňa obrovský šok. Bol to dobrý chlapec, boli sme si blízki. Myšlienkami som teraz s jeho krajinou," uviedol Philippe Troussier, ktorý doprial Macudovi debut na medzinárodnej scéne. "Je to obrovská škoda, všetci sme dúfali, že sa z toho pozbiera," dodal Francúz.

Tridsaťštyriročný obranca, ktorý hral za svoju krajinu na domácich MS 2002, doplatil na prehriatie organizmu a sanitka ho odviezla do nemocnice. "Nemôžem povedať, že by sme sa osobne poznali, ale bol to jednoznačne výborný hráč," povedal tréner japonskej futbalovej reprezentácie Alberto Zaccheroni. "Stále tomu nemôžem uveriť. Ako kouč či tréner som pôsobil pri viacerých mužstvách, ktorých bol súperom a viem o jeho obrovskom význame pre tím uviedol technický riaditeľ Japonskej futbalovej asociácie Hiromi Hara.

Súvisiace články