Jasno
11°
Bratislava
Slovan si LM nezahrá, vyhodí trénera?
Zdielať na

Slovan si LM nezahrá, vyhodí trénera?

Slovan nastúpil na zápas 3.predkola futbalovej LM proti APOELu Nikózia. Na Cypre uhral bezgólovú remízu 0:0, na Pasienkoch ale prehral po góloch Ailtona a Manducu 0:2. Slovan čaká play-off Európskej ligy UEFA.

Slovan Bratislava - APOEL Nikózia 0:2 (0:0)

Gól: 58. Ailton, 90. + Manduca, ŽK: 35. Štepanovský, 49. Grendel, 73. Guéde - 87. Poursaitides, ČK: 60. Grendel (po druhej žk)
rozhodca: Sippel (Nem.), 9318 divákov

 Slovan: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Had, Čikoš (84. Szarka) - Kladrubský - Štepanovský (61. Milinkovič), Guédé, Grendel, Žofčák - Šebo
 APOEL: Chiotis - Poursaitides, Kontis, P. Jorge, Boaventura - Morais, H. Pinto - Manduca, Marcinho (89. Jahič), Tričkovski (85. E. Solari) - Aílton (80. Charalambides)

 

V 4. min mal úvodnú šancu zápasu hosťujúci Tričkovski, ale jeho strela z vnútra pokutového územia našla len pripraveného Putnockého. Slovanisti odpovedali peknou kombinačnou akciou na jeden dotyk, ale vyťažili z nej len rohový kop. Po jeho rozohratí sa rútila na nesformovanú obranu domácich štvorica súperových hráčov, Guédé však výborným defenzívnym zákrokom zmaril šancu APOEL-u. Na konci 15. min opäť pohrozil Slovan, keď Žofčák na ľavej strane posunul do behu Čikošovi, ten si zasekol súperovho obrancu a prízemnou strelou vyskúšal hosťujúceho gólmana.

Počas nasledujúcich desiatich minút mal zápas vo vynikajúcej atmosfére rýchle tempo, ale ani jedno z mužstiev si nevypracovalo gólovú príležitosť. Vzruchu pred oboma bránkami nepribudlo ani v ďalšom priebehu duelu. Hostia zahrávali tri rohové a jeden priamy kop, ale neohrozili Putnockého, a keďže ani domáci už do konca polčasu nevyprodukovali žiadnu nebezpečnú akciu, tímy odchádzali do šatní za bezgólového stavu.

Vstup do druhej štyridsaťpäťminútovky mali lepší Cyperčania. Strela Tričkovského v úvode 51. min však nesmerovala medzi žrde. O dve minúty neskôr skúšal strelou z veľkej diaľky šťastie Kladrubský, ale neuspel. Hostia mali v úvode druhého dejstva prevahu, ktorú korunovali gólom. V 58. min sólový nájazd na brankára úspešne zrealizoval Brazílčan Aílton, ktorý s prehľadom preloboval Putnockého - 0:1.

V 60. min fauloval pri postrannej čiare Grendel a za svoj nešetrný zákrok dostal druhú žltú a vzápätí aj červenú kartu.

Oslabení "belasí" sa snažili vrhnúť všetky sily do útoku, ale hráči APOEL-u pozorne bránili a nepúšťali ich do šancí. V 70. min nebezpečne vystrelil Guédé, hosťujúci gólman mal s jeho pokusom problémy, keď mu lopta vypadla a bol z toho rohový kop. Hostia mohli zvýšiť svoj náskok v 75. min, ale nezakončili presne rýchly protiútok. V 81. min Šebo vysunul vzduchom Guédého, no jeho akrobatický pokus zblokovala obrana súpera na rohový kop. V 87. min vytlačil strelu striedacieho Estebana Solariho Putnocký na žrď. V nadstavenom čase vystrelil z hranice pokutového územia striedajúci Jahič, Putnocký loptu iba vyrazil pred seba, ale nabiehajúci Charalambides nestihol včas správne zareagovať a neohrozil bránku Slovana. V samom závere prikrášlil víťazstvo APOEL-u Manduca.

Karel Jarolím, tréner Slovana: "Čo k tomu povedať? Súper potvrdil kvalitu, o ktorej sme vedeli. V obrane sme si plnili povinnosti až na tú jednu gólovú situáciu. Dopredu to ale chcelo viac uvoľnenosti. Určite naše mužstvo má na to, aby v ofenzíve dokázalo viac. Krátko po inkasovanom góle sme si to pokazili sami, keď sme prišli o vylúčeného Grendela. Nepoviem vám, či to bol môj  posledný zápas na lavičke Slovana, dúfam, že ma nevyhodia.
K správam o odchode do zahraničia poviem, že som nič nepodpísal, hoci záujem bol a ja nikam nejdem."

Filip Šebo: "Musíme poďakovať fantastickým divákom. Súčasne ale musím povedať, že v Európe jednoducho nemôžeme hrať len na jedného útočníka. Netreba si vôbec nič nahovárať, pretože APOEL potvrdil, že je o triedu lepší. V defenzíve sme nehrali zle, ale vpredu sme za dva zápasy nemali gólovú šancu."

Erik Grendel: "APOEL postúpil zaslúžene, pretože sme si nedokázali vypracovať v oboch zápasoch takmer žiadnu šancu. Takže sme nemohli myslieť na postup. Bojovali sme, snažili sme sa, ale na kvalitnejšieho súpera to nestačilo. Pri mojich fauloch bol rozhodca trochu prísny, ale pri druhom som to prehnal a zobral som hráča aj s loptou."

Igor Žofčák: "Samozrejme v šatni zavládlo sklamanie. Snažili sme bojovať, ale po dvoch-troch prihrávkach sme stratili loptu a veľa sme sa nabehali bez nej."

Matúš Putnocký: "O zápase rozhodli v podstate dve situácie. Pri prvej sme inkasovali prvý gól, keď ma hráč súpera šikovne prehodil a ja som to nečakal. Druhým dôležitým momentom bolo vylúčenie Grendela. V oboch zápasoch sme boli málo ofenzívni, ale máme ešte jednu šancu v pohárovej Európe."