Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
HUSTE.tv: Žilina hostí v súboji historicky najlepších Slovan
Zdielať na

HUSTE.tv: Žilina hostí v súboji historicky najlepších Slovan

Zdroj: sita - CL, Žilina-Slovan

Víkendovým 3. kolom pokračuje v rýchlom slede najvyššia slovenská futbalová súťaž. Šlágrom programu je súboj medzi tretím tímom minulej sezóny MŠK Žilina a úradujúcim majstrom ŠK Slovan Bratislava. Sledujte HUSTE.tv!

Zápas pod Dubňom má úvodný výkop v sobotu o 19.30 h a ani jeden z tímov si nepripúšťa, že by v ňom mohol zaváhať. "Očakávam, že to bude zaujímavý zápas. Vyhovuje nám, že privítame súpera, ktorý bude chcieť hrať futbal a nebude myslieť len na deštrukciu. Rozbehnutých ´belasých´ sa pokúsime zastaviť. Urobíme maximum pre víťazstvo, aby sme nestratili kontakt na konkurentov. Plný bodový zisk by nám pomohol po každej stránke," povedal pre oficiálnu klubovú stránku útočník Žiliny Tomáš Majtán. "My ideme do každého zápasu s tým, že chceme vyhrať, inak to nebude ani v Žiline," kontroval tréner "belasých" Karel Jarolím.

Slovan je v tejto sezóne rozbehnutý, zvíťazil v oboch corgoňligových stretnutiach a v utorňajšom prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov 2011/2012 uhral na ihrisku cyperského APOELu Nikózia cennú bezgólovú remízu. Naopak, Žiline sa nedarí. V Európskej ligy UEFA 2011/2012 nestačila na islandský KR Reykjavík a v domácej dlhodobej súťaži dvakrát remizovala, pričom dopláca najmä na slabú efektivitu v koncovke. "V zápase na ihrisku Prešova sa náš herný prejav zlepšil, len sme opäť doplatili na koncovku. Je to o psychike, ja viem, že máme hráčov, ktorí dokážu strieľať góly," cituje www.mskzilina.sk slová trénera Ľubomíra Nosického. Tomu budú chýbať dlhodobo zranení hráči Zdeno Štrba, Babatounde Bello, Vladimír Leitner a Štefan Zošák. Takéto problémy sa vyhli koučovi Slovana, ktorý má k dispozícii všetkých svojich zverencov, ale pripúšťa, že niektorí vyťažení hráči dostanú voľno, resp. nezasiahnu do duelu proti Žiline od začiatku. "Mám v hlave niekoľko variantov. Pravdepodobne ušetrím niektorých hráčov, aby mali dostatok síl v stredajšej odvete proi APOELu. Verím, že aj hráči, ktorí nedostali od začiatku ročníka veľa príležitostí, dokážu, že majú svoju kvalitu a zodpovedne sa pobijú o tri body v Žiline. Dúfam, že súper, ktorému sa v tejto sezóne príliš nedarí, sa nechytí práve proti nám," doplnil pre SITA český kormidelník Jarolím. Zápas pod Dubňom bude tiež súbojom dvoch najúspešnejších tímov v histórii samostatnosti. Slovan získal šesť ligových titulov, Žilina má na konte o jeden menej.

V sobotu od 17.30 h nastúpi Dukla Banská Bystrica proti MFK Košice. Východniarov pred sezónou mnohí odpisovali a tvrdili, že práve oni budú najväčšími adeptmi na zostup do nižšej súťaže. Košičania však v úvodných dvoch kolách neprehrali, remizovali so silnými súpermi Žilinou a Trnavou, a ambíciu bodovať majú aj v Banskej Bystrici. Domáci "vojaci" však nepredajú svoju kožu lacno. "V našom výkone musí byť agresivita a dôraz v osobných súbojoch. Nesmieme dať súperovi priestor na prechodovú fázu. Nepochybujem, že si vypracujeme gólové príležitosti, ale bude dôležité, aby sme ich premenili a čím skôr sa dostali do vedenia. Potom sa naše mužstvo rýchlejšie upokojí a lepšie sa nám hrá," cituje www.fkdukla.sk slová hlavného trénera Štefana Zaťka.

V sobotu sa stretnú aj Zlaté Moravce s Dunajskou Stredou. ViOn má po dvoch kolách šesť bodov a v tabuľke je na druhej pozícii, len o skóre za vedúcim Slovanom. V dueli proti poslednému DACu je jednoznačným favoritom. MFK Ružomberok privíta Nitru a zverenci Ladislava Jurkemika sa pokúsia o prvý trojbodový zápis v tejto sezóne. V nedeľu kolo uzavrú dvoma duelmi zástupcovia v európskych pohároch. FK Senica hostí doma nováčika z Trenčína a Spartak Trnava hrá doma proti Tatranu Prešov.


Program 3. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2011/2012:

Sobota 30. júla - o 17.30 h: Dukla Banská Bystrica - MFK Košice (Prešinský - Cuninka, Vindiš), o 19.30 h: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava (Vlk - Benko, Mikulaj), FC ViOn Zlaté Moravce - DAC 1904 Dunajská Streda (Horváth - R. Sluk, Mókoš), MFK Ružomberok - FC Nitra (Kružliak - Slyško, Petríček)
Nedeľa 31. júla - o 19.30 h: FK Senica - AS Trenčín (Trutz - T. Somoláni, Lieskovský), FC Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov (Perašín - Chládek, Kubačka)