Jasno
28°
Bratislava
Paulína
22.6.2024
Suslov si napravil reputáciu: "Veril som, že sa to otočí"
Zdielať na

Suslov si napravil reputáciu: "Veril som, že sa to otočí"

RAKÚSKO / Slovenský futbalista Tomáš Suslov chýbal v kvalifikácii na ME len v jednom zápase a momentálne sa s národným tímom pripravuje na záverečný turnaj. Minulé leto však bola jeho pozícia v reprezentácii pomerne otázna, keď na seba upozornil kontroverziami. Teraz je situácia úplne odlišná - Verone pomohol k udržaniu sa v Serii A a v záverečných dvoch zápasoch strelil dva góly.

Suslov pôsobil v holandskom Groningene ešte ako mládežník, do klubu prišiel v roku 2018. Na konci sezóny 2022/23 obsadil tím posledné miesto a zostúpil. V letnej príprave na novú sezónu sa o mladom slovenskom stredopoliarovi začalo písať v súvislosti s porušovaním disciplíny. Tréner ho dvakrát vyradil z tímu a kritický bol voči nemu aj reprezentačný kormidelník Francesco Calzona. "Teraz som spokojný, pre každého futbalistu je náročné, keď sa mu nedarí, alebo sú okolo neho nejaké šumy. Vždy som však veril, že sa to otočí," uviedol Suslov na pondelkovom mediálnom termíne.

Kritika na jeho adresu zo strany Calzonu prišla pred septembrovými zápasmi s Portugalskom (0:1) a Lichtenštajnskom (3:0). V prvom stretnutí však nebol v základe a v druhom ani na súpiske. "S trénerom Calzonom mám nadštandardný vzťah a vždy prijmem aj jeho kritiku. Viem, že mu na mne záleží a nikdy som nemal problém, ani keď sa o mne vyjadril nejako negatívne. Som rád, že je spokojný s mojou sezónou a môžem sa pripravovať na ME," povedal 21-ročný Suslov. Dodal, že kritiku nebral v zlom: "Vôbec. Ja som rád, že mi to povedal do očí. Keby sa vyjadril takto v médiách, mám iný pohľad. Je však priamy a mne sa to páči."

V stredu čaká tím vo Viedenskom Novom Meste prípravný zápas proti San Marínu. Tomu patrí v rebríčku UEFA 55. miesto, čiže posledná pozícia. Krajina má povesť futbalového trpaslíka a v ostrom zápase nebodovala od novembra 2020. "Každý zápas má nejakú úlohu. Určite budeme musieť byť dominantný a budeme mať dosť priestoru vyskúšať si veci, ktoré potrebujeme. Každý sa na to teší a nechceme to podceniť," uzavrel Suslov.

Prípravný zápas so San Marínom je na programe o 18.00 hodine. V nedeľu si Slováci zmerajú sily s Walesom na Štadióne Antona Malatinského v Trnave (20.45 h). Kontinentálny šampionát štartuje 14. júna, Slováci začnú o tri dni neskôr zápasom základnej E-skupiny proti Belgicku.

Súvisiace články