Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Copa América: Zápas Paraguaj - Venezuela skončil hromadnou bitkou!
Zdielať na

Copa América: Zápas Paraguaj - Venezuela skončil hromadnou bitkou!

Semifinále vrcholiaceho juhoamerického futbalového šampionátu Copa América neprinieslo, v ostrom kontraste so štvrťfinálovou elimináciou Argentíny a Brazílie, zakopnutia favoritov, po Uruguaji sa druhým finalistom stal Paraguaj.

Zverenci Gerarda Martina si v noci zo stredy na štvrtok poradili s ambicióznou Venezuelou až po strelách zo značky pokutového kopu, a to aj napriek tomu, že od 103. min dohrávali oslabení o vylúčeného Santanu.

Po bezgólových deväťdesiatich minútach nevideli diváci loptu v sieti ani v predĺžení a nasledoval atraktívny rozstrel zo značky pokutového kopu. Pevnejšie nervy preukázali favorizovaní dvojnásobní kontinentálni šampióni, keď uspeli v pomere 5:3. Pozoruhodný je fakt, že Paraguaj ešte na turnaji nezvíťazil v riadnom hracom čase. Zo skupiny postupoval s troma remízami a vo štvrťfinále eliminoval Brazíliu taktiež v penaltovej lotérií.

Po penaltovom rozstrele mal zápas nechutný záver, keď sa strhla hromadná bitka hráčov, lietali kopance. Venezuelčania niesli prehru ťažko.

Semifinále - výsledok:

Paraguaj - Venezuela 0:0 po predĺžení, 5:3 na strely zo značky pokutového kopu

ČK: 103. J. Santana (Paraguaj)

sita - Copa América, semifinále Paraguaj-Venezuela malo nechutný záver

Súvisiace články