Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čontofalský podpísal so Slaviou Praha dvojročnú zmluvu
Zdielať na

Čontofalský podpísal so Slaviou Praha dvojročnú zmluvu

Zdroj: internet

Slovenský futbalový brankár Kamil Čontofalský v pondelok podpísal dvojročnú zmluvu s českým prvoligistom SK Slavia Praha, čím spečatil dlhšie avizovaný transfer. Skúsený 33-ročný gólman si podľa vlastných slov chce vybojovať post jednotky v kádri "zošívaných".

"Slavia bola rýchla, volal mi tréner a napriek tomu, že som mal ešte dve ponuky - z Nemecka a Cypru, chcel som sa vrátiť domov. Viem, že klub sa stabilizoval a verím, že sa vráti tam, kam patrí - na špičku českej ligy," nechal sa počuť rodák z Košíc, ktorý už v Prahe pôsobil, keď si v rokoch 1999 - 2003 obliekal dres Bohemians 1905.

Slovenský gólman objasnil aj priebeh rokovaní so Slaviou: "Nejako to do seba zapadlo. Cez agenta Karola Kisela som sa dostal k Slavii a samotné rozhovory prebehli pomerne hladko. Následne som sa rozhodol, že sa usadím. Kúsok za Prahou mám už asi päť rokov postavený dom. Mám tri malé deti a dve z nich pôjdu do školy, bude to najlepšie aj pre ne."

Kamil Čontofalský chce v tradičnom pražskom mužstve zabojovať o pozíciu v základnej zostave. Po ukončení kariéry Martina Vaniaka je na svojom poste v Slavii najskúsenejší a okrem mentorstva pre talentovaných mladíkov túži aj po pravidelnej zápasovej praxi. "Chcel by som sa stať oporou, už mám niečo za sebou a chcem mužstvu pomôcť. Verím, že Slavii sa bude dariť. Máme mladé mužstvo, ale to sa postupom času vykryštalizuje. Samozrejme, chcem sa stať jednotkou," uzavrel brankár, ktorý má na konte 34 štartov v reprezentácii.

Ostrieľanému legionárovi sa najviac darilo v Zenite Petrohrad, s ktorým v rokoch 2003 - 2009 zvíťazil v Pohári UEFA (2007/2008), ruskej lige (2007), národnom pohári (2009/2010) a ligovom pohári (2003), získal taktiež národný (2008) i európsky Superpohár (2008).