Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šebo v plánoch Hannoveru, belasí chcú Čišovského
Zdielať na

Šebo v plánoch Hannoveru, belasí chcú Čišovského

Zdroj: sita - Šebova radosť z gólu do siete B.Bystrice

Vedenie nemeckého futbalového klubu Hannover 96 po neúspechu v snahe angažovať Stanislava Šestáka údajne zacielilo svoju pozornosť na ďalšieho slovenského reprezentačného útočníka - Filipa Šeba.

Portál bild.de dokonca referuje, že 27-ročný hráč ŠK Slovan Bratislava by mohol podpísať zmluvu ešte v priebehu aktuálneho týždňa. Spomenutý portál pripomína Šebove zahraničné skúsenosti (rakúska Austria Viedeň, škótsky Glasgow Rangers, francúzsky FC Valenciennes) a skutočnosť, že plynulo ovláda nemecký jazyk, pôsobil totiž v mládežníckej akadémii 1. FC Kolín. Problémom by údajne mohlo byť finančné vyrovnanie, "belasí" vraj požadujú za kanoniera, ktorý má platnú zmluvu iba do leta 2012, sedemciferné odstupné.

"Nejaké ponuky máme na stole, Filip má ale v prvom páde platnú zmluvu. Šebo je výborný hráč, ale je dôležitý aj v kabíne, nechceli by sme ho stratiť. Chápeme však, že bundesliga je bundesliga, je to sen každého futbalistu. Môžem potvrdiť, že záujem Hannoveru je reálny a aj odstupné by podľa našich predstáv malo mať sedem cifier," povedal iceprezident "belasých" pre športovú oblasť Petr Kašpar. Funkcionár ale zároveň naznačil možný problém: "Boli by sme radi, ak by nám Filip pomohol minimálne v predkolách Ligy majstrov, v pohárovej Európe sa v sezóne 2011/12 predstaví aj Hannover a ak ho my zaradíme na súpisku, nebude môcť hrať na medzinárodnej scéne za nemecký klub. Ak by sme rokovali o prestupe, bolo by z nášho pohľadu ideálne predať hráča až po ukončení nášho účinkovania v európskych pohároch. Uvidíme, je to ešte stále otvorené, no verím, že to nejako vyriešime."

V sezóne 2010/2011 odohral Šebo za Slovan 23 duelov, v ktorých nastrieľal 22 gólov a druhýkrát v kariére sa stal najlepším kanonierom najvyššej slovenskej súťaže.

Slovan má vytipované posily, blíži sa rokovanie s Čišovským

Káder aktuálneho slovenského majstra vo futbale ŠK Slovan Bratislava by sa pred štartom sezóny 2011/12 mal rozrásť asi o troch "hotových" hráčov. "Máme vytipovaných viacero hráčov. Už dlhšie sa napríklad hovorí o Mariánovi Čišovskom, s ktorým som v kontakte prakticky každý deň. Mal by si ešte doriešiť veci v Rumunsku a na víkend sme si dohodli osobné stretnutie. Ďalej by sme radi získali defenzívneho záložníka a možno jedného ofenzívneho hráča. Ak by navyše odišiel Filip Šebo, museli by sme ho nahradiť minimálne jedným a možno dvoma útočníkmi. Mám na mysli členov základnej zostavy, nevylučujem angažovanie ďalších mladíkov pre budúcnosť," nechal sa počuť funkcionár bratislavského mužstva.

Petr Kašpar zároveň naznačil, ktorým smerom sa upierajú myšlienky "slovanistov": "Jeden či dvaja noví hráči by mohli byť zo Slovenska, ale skôr by som to videl na zahraničné akvizície. Ako som už viackrát povedal, naším zámerom je posilniť sa pre ďalšiu sezónu."