Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trénerom Chelsea Mourinhov žiak Villas-Boas
Zdielať na

Trénerom Chelsea Mourinhov žiak Villas-Boas

Zdroj: sita - Andre Villas-Boas

Futbalistov anglického klubu FC Chelsea bude po štyroch rokoch znova trénovať Portugalčan, na prácu Josého Mourinha nadviaže jeho učeň André Villas-Boas.

Jeho menovanie v stredu potvrdilo vedenie londýnskej organizácie. Tridsaťtriročný kormidelník, ktorý iba v utorok požiadal o rozviazanie zmluvy s FC Porto, súhlasil s kontraktom na tri roky.

"Je to jeden z najtalentovanejších mladých trénerov v súčasnom futbale. V relatívne krátkom čase dosiahol veľa úspechov. Jeho ambície, ťah a odhodlanie spĺňajú nároky Chelsea. Veríme, že André privedie náš tím k výraznému úspechu na domácom aj európskom poli," uviedol klub úradujúceho anglického vicemajstra.

Villas-Boas v utorok vyplatil FC Porto odstupné 15 miliónov eur, zmluvne zakotvenú sumu sankcionujúcu jeho predčasný odchod z lavičky "drakov". Bývalý asistent Mourinha v FC Porto získal s týmto klubom hneď v prvej sezóne vo funkcii tri významné trofeje - za víťazstvo v portugalskej lige, v národnom pohári a Európskej lige UEFA. V anglickej Premier League bude najmladším trénerom, nahradí odvolaného Carla Ancelottiho, ktorý po vlaňajšom domácom double nedokázal v tejto sezóne pridať do vitríny na Stamford Bridge ani jednu cennú trofej.

Zaujímavosťou je, že Mourinho rovnako ako teraz Villas-Boas opustil FC Porto bezprostredne po zisku európskeho pohára. Samozvaný "The Great One" sa v roku 2004 tešil z víťazstva v Lige majstrov. Očakávania kladené na jeho učňa budú obrovské, Mourinho totiž vo svojej premiérovej sezóne na lavičke Londýnčanov triumfoval v Premier League i Ligovom pohári.