Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Búrlivák Řepka do Slovana asi nepríde...
Zdielať na

Búrlivák Řepka do Slovana asi nepríde...

Slovenský futbalový majster - bratislavský Slovan - zháňa posily. Opäť čerstvo zranený Borbély ňou asi nebude. Belasí by však radi získali Čikoša a Čišovského.

 Futbalistom bratislavského Slovana je jasné, že zopakovať triumfy aj v budúcej sezóne a získať  cenné double - teda vyhrať ligu i Slovenský pohár -  bude náročné.  A uspieť aj na európskej scéne ešte ťažšie. Uvedomuje si to aj vedenie klubu z Pasienkov a preto zháňa posily.  

 "Prestupový termín sa začína až 1. júla, no už dávno predtým sú s tým vždy isté problémy! Nechcem preto ešte uvádzať mená hráčov, o ktorých máme záujem!", hovorí generálny manažér bratislavského Slovana Petr Kašpar, no vzápätí predsa len čosi prezradí: "Sedeli sme spolu s Mariánom Čišovským, ale on ešte vôbec netuší, ako to s jeho Temešvárom dopadne. Sám je na to zvedavý!"

 Nuž skúsený Marián Čišovský, považovaný za jedného z najlepších stopérov v rumunskej lige, by sa belasým určite zišiel. Zvlášť,  keď ďalší vytipovaný obranný štít - Balázs Borbély -  si hneď na štarte letnej prípravy opäť vážne zranil achilovku.  A čo je "achillovou  pätou" súčasného Slovana?

"Podľa výsledkov jarnej časti súťaže sa zdá, že nemáme slabinu..." tvrdí s poriadnym úškrnom na tvári P. Kašpar, no okamžite dáva veci na pravú mieru: "Samozrejme túžbou trénera je zdupľovať obsadenie jednotlivých postov. Už aj preto, že chceme uspieť v európskych pohárových súťažiach. My sme už avizovali, že do každej formácie by sme radi získali minimálne jedného kvalitného hráča. Asi sa vráti Erik Čikoš, na ktorého si Wisla Krakov  zabudla včas uplatniť opciu. Alebo si predstavitelia poľského klubu zle preštudovali zmluvu, čomu sme my samozrejme radi...", tvrdí s úsmevom generálny manažér Slovana.

Futbalovú verejnosť a najmä fanúšikov Slovana však zaujali aj zákulisné "šumy", podľa ktorých by na bratislavské Pasienky mohol z pražskej Letnej prísť búrlivák Tomáš Řepka.  A vzhľadom k tomu, že majiteľom Sparty je  spoločnosť J&T, ktorá má svoj akcionársky podiel aj v Slovane, by to nemusela byť iba "novinárska kačica".

"Myslím si, že to nepripadá do úvahy. Na jeho prestup majú financie asi iba arabskí šejkovia!" smeje sa P. Kašpar odvolávajúc sa na tvrdenie pražských médií, podľa ktorých záujemcovia zo Spojených arabských emirátov ponúkaju 37- ročnému Řepkovi ročne 25 miliónov českých korún. 

Vidieť v belasom drese, vedľa seba ex-slávistu Radka Dosoudila a ex-sparťana Tomáša Repku by však bolo určite zaujímavé. Nielen vzhľadom k známej odvekej rivalite hráčov dvoch znepriatelených pražských klubov, ale aj kvôli výbušnej povahe dvoch ťažko skrotiteľných stopérov. "Tak pre Vás novinárov by to bolo určite zaujímavé! Pre nás by to ale bolo podstatne horšie...," dodáva P. Kašpar

sita - tréning slovanistov