Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Borbélyho opäť zradila achilovka
Zdielať na

Borbélyho opäť zradila achilovka

Prvý tréning Balázsa Borbélyho s A-tímom Slovana trval iba 15 minút. Potom ho opäť zradila operovaná achilovka!

Balázs Borbély sa na Pasienkoch zvítal so svojimi priateľmi a známymi, s ktorými pred šiestimi rokmi,  ešte ako kapitán petržalskej Artmedie,  úspešne dobýjal futbalové bašty v Lige majstrov. Teraz chcel rovnako pomôcť bratislavskému Slovanu.

Po dvoch vážnych operáciách achiloviek však bol 31-ročný bývalý slovenský reprezentant vo svojich vyjadreniach opatrný: „Ešte to vôbec nie je v tom štádiu, že už by som bol hráčom Slovana. Dohodli sme sa s manažérom a s vedením klubu, že so súhlasom trénera sa zapojím do letnej prípravy a uvidíme, ako moje telo zareaguje.  Sám som zvedavý, čo povie operovaná noha na maximálnu záťaž, ako to zvládne. Až potom uvidíme, čo bude ďalej,“ – povedal pred prvým tréningom s A- tímom Slovana Balázs Borbély.

Tréner belasých Karel Jarolím bývalého kapitána Artmedie, ktorý pôsobil aj v nemeckom  1. FC Kaiserslautern, rumunskom FC Temešvár či cyperskom AEL Limassol naživo hrať ešte nevidel. Z petržalských čias síce išli o Borbélym výborné chýry, v poslednom roku však toho kvôli operáciám achiloviek veľa nenahral.

„Všetko bude záležať na tom, aký je jeho zdravotný stav. O tom, že je to kvalitný hráč nikto nepochybuje!“,  tvrdil ešte pred začiatkom letnej prípravy  tréner Slovana Karel  Jarolím.

V belasom drese však chcel Borbélyho veľmi vidieť najmä generálny manažér Petr Kašpar. „Balázs Borbély s nami trénuje už tri mesiace, samozrejme v béčku! Poznáme jeho povahové črty aj herné kvality. Tréner ho však ešte nevidel. Preto sme sa dohodli, že sa príde na desať dní ukázať a bude na trénerovi ako sa rozhodne. On musí povedať, či by Balázs bol pre naše mužstvo prínosom,“ tvrdil Petr Kašpar a na margo hráčovho zdravotného stavu, po dvoch vážnych operáciách  dodal:: „Je to môj priateľ a viem, že mal  zdravotné peripetie s tými nohami. On sám však musí vedieť, akú záťaž zvládne a ako bude na tom fyzicky. V poslednom roku toho veľa nenahral. Sme zvedaví, ako vyzerá po futbalovej stránke. To ukážu  prvé tréningy letnej prípravy. Mal by s nami absolvovať aj sústredenie v Rakúsku.“

Žiaľ,  už sa tak nestane! Balázs Borbély sa v pondelok - 13. júna -   pri príchode na štadión na Pasienkoch  zahľadel na dopravnú  značku - zákaz vjazdu -  a tá akoby v sebe skrývala symboliku. Hoci ešte trefnejšia by bola „stopka“!  Na trávnik síce Borbély vybehol, ale dlho na ňom nezostal. Operovaná achilovka tréningovú záťaž nevydržala a už vari po pätnástich minútach rozcvičky sa opäť roztrhla.  V belasom drese teda Balázsa  Borbélyho fanúšikovia Slovana na jeseň určite neuvidia!