Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Íri v príprave víťazne s Talianskom, Rusi iba remizovali
Zdielať na

Íri v príprave víťazne s Talianskom, Rusi iba remizovali

Zdroj: sita - Taliansko-Írsko v Liege

V utorňajších medzištátnych prípravných futbalových dueloch sa predstavili dvaja zo súperov slovenského tímu v B-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012.

Írsko si v belgickom Liége poradilo s Talianskom 2:0 (1:0) a Rusko hralo v Salzburgu s Kamerunom bez gólov. Všetky tri spomenuté tímy majú v "béčku" zhodne po 13 bodov.

Zaujímavosťou je, že Íri i Rusi zopakovali výsledky slovenskej reprezentácie proti identickým súperom. Mužstvo okolo kapitána Marka Hamšíka remizovalo v príprave na MS 2010 s Kamerunom 1:1 a na samotnom šampionáte zdolalo Taliansko 3:2.

Stretnutie starej gardy Juventusu pre Trappatoniho

Íri aj v utorok potvrdili výbornú fazónu z ostatných týždňov, keď aj bez viacerých hráčov základnej jedenástky zdolali majstrov sveta z roku 2006 2:0. Zverencov talianskeho trénera Trapattoniho dostal do vedenia v 36. min Keith Andrews z priameho kopu, na 2:0 v prospech Írov upravil v poslednej minúte striedajúci Simon Cox.

"Ak sme už mali prehrať, tak potom s Trapattoniho tímom. Musíme si túto prehru dôkladne rozobrať, evidentne sme mali problém s pohybom v útočnej fáze, bolo to príliš strnulé," nechal sa počuť tréner Talianska a bývalý zverenec spomenutého skúseného taktika z Juventusu Turín Cesare Prandelli. "Taliani mohli vyrovnať z pohľadu ich technických daností a držania lopty, no my sme využili naše šance," zhodnotil prestížny duel Trapattoni.

Pre Talianov ide o prvú prehru od zápasu s Pobrežím Slonoviny (0:1) v auguste 2010. Zaujímavosťou je, že na svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike sa "azúrová squadra" sklonila pred slovenským výberom (2:3). V sobotňajšom kvalifikačnom meraní síl uspeli Íri v Macedónsku 2:0.

Taliansko - Írsko 0:2 (0:1) - hralo sa v belgickom Liége
Góly: 36. K. Andrews, 90. S. Cox

Írsko: Forde - McShane, St. Ledger, O´Dea (83. S. Kelly), Ward (90. Delaney) - Coleman, K. Andrews, Foley (60. Whelan), S. Hunt - Keogh (74. Treacy), Long (60. S. Cox)
Taliansko: Viviano - Cassani, Gamberini, Chiellini, Criscito (66. Balaretti) - Marchisio, Pirlo (46. Palombo), Nocerino (59. Giovinco) - Montolivo - G. Rossi (46. Matri), Pazzini (58. Gilardino)

Rusi ako Slováci, s Kamerunom iba remizovali

Zverenci Vladimíra Weissa st. hrali v rámci prípravy na majstrovstvá sveta 2010 v Kamerunom nerozhodne 1:1, v utorok ich napodobnila equipa Dicka Advocaata s tým rozdielom, že diváci nevideli ani jeden zásah. V závere na šance chudobného duelu mohol strhnúť víťazstvo na stranu Afričanov Aurelien Chedijou, jeho hlavičku však zastavilo brvno. Najväčšie šance "zbornej" na gól nevyužili Pavel Pogrebňak a Alan Dzagojev. Advocaat vynechal zo zostavy oproti sobotňajšiemu kvalifikačnému stretnutiu s Arménskom (3:1) viacero ťahúňov, k slovu sa dostali hráči druhého sledu.

"Mali sme niekoľko dobrých príležitostí a mali sme zvíťaziť. Musím sa však uspokojiť aj so snahou mojich zverencov," nechal sa počuť holandský kormidelník.

Rusko - Kamerun 0:0 - hralo sa v rakúskom Salzburgu

Rusko: Malafejev - A. Berezuckij, V. Berezuckij (46. Burlak), Janbajev - Šiškin, Šešukov (46. Semšov), Biľaletdinov (76. Torbinskij), Glušakov, Riazancev (55. Žirkov) - Dzagojev, Pogrebňak