Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Weiss chválil Andorru, Álvarezovi chýbala u hráčov odvaha
Zdielať na

Weiss chválil Andorru, Álvarezovi chýbala u hráčov odvaha

Futbalová reprezentácia Andorry potvrdzuje rolu absolútneho outsidera v doterajšom priebehu "slovenskej" B-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2012.

V šiestich dosiaľ odohraných zápasoch nezískali futbalisti z tohto kniežactva, susediaceho so Španielskom a Francúzskom, ani jediný bodík a majú veľmi nepriaznivé skóre 1:13. Napriek tejto skutočnosti hráči Slovenska zdolali v dvoch meraniach síl Andorru vždy "iba" tesne 1:0. Zásluhou Filipa Šeba tak bolo 26. marca na Estádi Comunal v Andorre la Vella a po presnej strele Miroslava Karhana pod brvno aj v sobotu 4. júna na bratislavských Pasienkoch.

"Slovenský tím podal podľa očakávania kvalitný výkon. Možno sme neboli dostatočne odvážni, a preto sme prehrali. Zápas nás stál veľa síl, ale moji zverenci odviedli dobrú prácu. Máme potenciál zlepšiť sa," zhodnotil sobotňajší bratislavský súboj tréner Andorry Jesús "Koldo" Álvarez. Jeho predzápasové slová, že na Pasienkoch sa nesmú sústrediť iba na obranu, napokon neboli pravdivé. Andorrčania sa zamerali iba na precíznu defenzívu, smerom dopredu na bránku kvalifikačného debutanta Mariána Kella nevymysleli vôbec nič.

S nedostatočným herným prejavom a najmä neefektívnym zakončením jeho zverencov bol veľmi zaskočený kormidelník A-tímu SR Vladimír Weiss. Na sobotňajšej pozápasovej tlačovej besede však vyzdvihol aj andorrského protivníka a osobitne meno trénera súpera. "Tréner Álvarez je veľký sympaťák, s mužstvom urobil kus práce. Andorra zaznamenala jeho zásluhou veľký krok vpred v porovnaní s minulými rokmi. Jej futbalisti hrajú disciplinovane, v ich hre prevláda sebaobetovanie. Naplno sa prejavuje práca ich kouča Álvareza, ktorý bol kedysi výborným brankárom. Raz sa Andorre podarí dobrý výsledok," skonštatoval Vladimír Weiss na margo súpera po sobotňajšom zápase na Pasienkoch.

Andorrská futbalová reprezentácia však dosiaľ dokázala v histórii zvíťaziť len v troch zápasoch, z toho len raz v kvalifikácii, keď v základnej skupine bojov o účasť na MS 2006 zdolala 13. októbra 2004 v domácom prostredí Macedónsko najtesnejším rozdielom 1:0. V májovom rebríčku FIFA patrila Andorre až 202. priečka.

Súvisiace články