Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pavľučenko hetrikom zložil na lopatky Arméncov
Zdielať na

Pavľučenko hetrikom zložil na lopatky Arméncov

Zdroj: sita - Kvalifikácia ME, Rusko-Arménsko

Futbalisti Ruska vyhrali v sobotu v kvalifikačnom zápase B-skupiny EURO 2012 v Petrohrade nad Arménskom 3:1, keď sa hetrikom blysol útočník Roman Pavľučenko.

Zverenci holandského trénera Dicka Advocaata majú po šiestich zápasoch na konte 13 bodov.

B-skupina, Petrohrad:

Rusko - Arménsko 3:1 (1:1)
Góly: 26., 59. a 73. Pavľučenko (posledný z 11m) - 25. Pizzelli, ŽK: Ignaševič, V. Berezuckij - Movsisjan, Pačadžjan, Artur Jedigarjan, Arzumanjan, Mkojan, rozhodoval: Stephane Lannoy (Fr.)

Rusko: Akinfejev - Aňukov (75. Janbajev), Ignaševič, V. Berezuckij, Žirkov - Semšov (69. Glušakov), Zyrjanov (82. Dzagojev), Torbinskij, Denisov, Aršavin - Pavľučenko
Arménsko: Berezovskij - Mkojan, Arzumanjan, Hajrapetjan, Hovsepjan - Pačadžjan (57. Manučarjan), Mkrtčjan (90. Artak Jedigarjan), Mchitarjan - Movsisjan, Ghazarjan, Pizzelli (67. Artur Jedigarjan)

V úvode duelu sa dostal do dvoch dobrých šancí domáci útočník Pavľučenko, ale proti brankárovi Arménska neuspel. Na druhej strane pohrozil Movsisjan, ale ani on nedokázal otvoriť skóre. V 25. minúte sa to už podarilo jeho kolegovi z útoku Pizzellimu - 0:1. Arméni sa ani nestihli spamätať a bolo 1:1, keď v sieti skončila delovka Pavľučenka. Ďalšie minúty príliš vzruchu nepriniesli, hralo sa bez šancí medzi šestnástkami. Podobne vyzeral aj úvod druhého dejstva, no po 15 minútach udreli opäť domáci a opäť zásluhou Pavľučenka, ktorý sa trafil po presnom centri Semšova - 2:1. V 73. minúte fauloval v pokutovom území arménsky kapitán Hovsepjan a Pavľučenko dostal ideálnu šancu na hetrik. Dvadsaťdeväťročný kanonier nezaváhal a definitívne rozhodol o víťazstve Ruska 3:1.