Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
M. Čišovský v Temešvári: „Netuším, čo bude...“
Zdielať na

M. Čišovský v Temešvári: „Netuším, čo bude...“

Zdroj: sita - Čišovský v drese Artmedie

Slovenský futbalista Marián Čišovský pôsobiaci v FC Temešvár má problém. Jeho tím nedostal od Rumunskej futbalovej federácie licenciu na ďalšiu sezónu!

Hoci FC Temešvár obsadil v najvyššej rumunskej súťaži druhé miesto, v budúcej sezóne si v nej zrejme nezahrá.  Už dlhší čas si totiž neplní finančné povinnosti voči svojim hráčom i iným subjektom a zdá sa, že pohár trpezlivosti už pretiekol. Podľa agentúry SITA i zahraničných médií Rumunská futbalová federácia pre veľké dlhy neudelila Temešváru na sezónu 2011/12 licenciu. V praxi to znamená, že ho preradila do nižšej súťaže.

„Zatiaľ sa k tomu neviem vyjadriť. Vedenie klubu nás odprevádzalo na dovolenky s ubezpečením, že do dvoch týždňov finančné problémy  vyrieši a všetko bude v poriadku. Evidentne to však tak nie je! Pritom sme sa tešili, že si  zahráme v predkole Ligy majstrov “ – hovorí  Marián Čišovský  a pokračuje: „Telefonoval som s niektorými spoluhráčmi, no ešte nikto nič konkrétne nevie. Klub dlhuje peniaze aj mne, no zatiaľ o tom nechcem hovoriť. “

Rovnako tak sa  M. Čišovský nechcel vyjadrovať ani k možnosti urobiť isté právne kroky, ktorými by svoje finančné nároky  od Temešváru „vytĺkol“.  S rumunským, podobne ako s gréckym futbalom však majú zlé skúsenosti aj ďalší slovenskí futbalisti.

“Viem o tom, že klub dlhuje aj Balázsovi Borbélymu, či  Jánovi Kozákovi... Po športovej stránke má však rumunský futbal vysokú úroveň a keby nebolo tých finančných problémov, vedel by som si predstaviť, že by som tam ukončil svoju kariéru.“,  dodáva 31-ročný humenský rodák.

Do FC  Temešvár prestúpil v septembri 2008 a zmluva s klubom mu vyprší až o rok. Do druhej ligy sa mu však veľmi nechce.  A možno ani do nej spadnúť nemusí. Na "zdochlinu", ktorou je v tomto prípade FC Temešvár sa supy rýchlo vrhnú ... Navyše počas trojročného pôsobenia  si  Čišovský urobil v Rumunsku veľmi dobré meno. Predvlani sa dokonca ako jeden z najlepších stopérov ligy dostal do Jedenástky roka. O služby  ofenzívneho obrancu, ktorý  na Slovensku vybojoval tri majstrovské tituly (dva v bratislavskom Interi  - 2000 a 2001 a jeden v petržalskej Artmedii -  2008) sa bil nielen Kluž,  ale pred rokom aj Steaua Bukurešť. 

 „Pasoval“ by však aj do zostavy bratislavského Slovana, ktorý má ambície presadiť sa aj na európskej scéne. A generálny manažér belasých Petr Kašpar herné i ľudské kvality Čišovského ešte zo zlatých  petržalských čias dobre pozná.  Takže by určite nekupoval mačku vo vreci!

int - Marián Čišovský v drese Temešváru