Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Bratislave bolo husto...a belaso
Zdielať na

V Bratislave bolo husto...a belaso

"V Bratislave všetkým známe, že belasých radi máme. Každá pani, každý pán fanúškuje za Slovan."

Hoci futbalisti ŠK Slovan Bratislava boli na Hlavnom námestí iba necelú hodinu, historickým centrom hlavného mesta Slovenska zaznel trikrát známy chorál "belasých": "V Bratislave všetkým známe, že belasých radi máme. Každá pani, každý pán fanúškuje za Slovan." Prvýkrát k tomuto chorálu vyzvali moderátori stredajšieho slávnostného večera približne 600 priaznivcov dve minúty predtým, ako výprava hráčov spolu s realizačným tímom dorazila do centra osláv z víťazného ligového stretnutia záverečného 33. kola v Dunajskej Strede (3:0).

Druhýkrát si hymnu Slovana vyžiadal najlepší strelec Corgoň ligy 2010/2011 Filip Šebo. Urobil to tesne po tom, ako on a jeho spoluhráči prevzali z rúk prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika a prezidenta Únie ligových klubov (ÚLK) Dušana Tittela zlaté medaily a víťaznú trofej.

Počas dekorovania nových futbalových majstrov Slovenska sa práve 27-ročný útočník Filip Šebo predviedol nie iba ako líder tímu, ale aj ako výborný zabávač. Neúnavne dirigoval dianie na pódiu i pred ním a udeľoval slovo ďalším aktérom slávnostného večera.

Tak sa k mikrofónu dostal aj hlavný tréner Slovana Karel Jarolím, ktorý zo 45 možných získal na jar neuveriteľných 43 bodov. "Toto veľké víťazstvo patrí v prvom rade vám, skvelým fanúšikom Slovana, ktorí ste nás perfektne hnali dopredu. Samozrejme, že tento triumf si zaslúžili aj títo chlapci, ktorí vytvorili vynikajúcu partiu a na ihrisku neúnavne bojovali za farby nášho tímu," spokojne skonštatoval český kormidelník "belasých."

Na pódiu s čerstvými majstrami Slovenska vystúpil aj viceprezident ŠK Slovan Bratislava pre športovú oblasť Petr Kašpar, ktorý prítomných ubezbečil, že Slovan sa počas letnej prestávky určite posilní a pokúsi sa konečne preraziť aj v európskych pohárových súťažiach. Horúcou otázkou večera bola téma, či ostrostrelec Filip Šebo zotrvá v Slovane alebo sa nechá zlákať do zahraničia. "V Slovane som veľmi šťastný, určite v klube zostanem a pokúsim sa mu pomôcť v pohárovej Európe," verejne sľúbil pred svojimi vernými priaznivcami bratislavský rodák, ktorý sa po návrate z Francúzska domov stal ústrednou postavou ŠK Slovan.

Futbalistom Slovana Bratislava za celkové prvenstvo v corgoňligovej sezóne 2010/2011 patrí aj šek na 75 000 eur.

Súvisiace články