Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Islandská sopka núti Barcelonu k úvahám o skoršom lete
Zdielať na

Islandská sopka núti Barcelonu k úvahám o skoršom lete

Zdroj: sita - FC Barcelona

Výprava s futbalistami FC Barcelona možno odletí do Londýna na sobotňajšie finále Ligy majstrov proti Manchestru United skôr, ako plánovala.

K zmene termínu ich nútia obavy zo zastavenia prevádzky britských letísk spôsobeného popolom z aktívnej islandskej sopky Grimsvötn. "Máme viacero možností, jednou z nich je skorší odlet pôvodne plánovaný na štvrtok. Čakáme na ďalšie informácie o vývoji situácie," uviedol hovorca katalánskeho klubu. Tréner Josep Guardiola už v utorok avizoval, že Barcelončania čakajú na postoj Európskej únie. "Ak povedia, že nemáme riskovať, vyrazíme v stredu popoludní. Ak vyhlásia, že treba zachovať pokoj, budeme sa držať pôvodného plánu," konštatoval Guardiola.

Španielsky šampión by sa chcel vyhnúť opakovaniu situácie z vlaňajška, keď pre erupciu iného islandského vulkánu Eyjafjallajökull a výpadok v leteckej doprave nad kontinentom musel tím cestovať na semifinále Ligy majstrov do Milána proti Interu tisíc kilometrov autobusom. Barcelona prehrala na San Sire 1:3 a hoci doma vyhrala 1:0, do finále postúpil súper.

S problematickým leteckým spojením s Londýnom musia počítať aj fanúšikovia FC Barcelona.