Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Karel Jarolím: záväzok voči fanúšikom!
Zdielať na

Karel Jarolím: záväzok voči fanúšikom!

Ak by to trénerovi bratislavského Slovana Karlovi Jarolímovi ktosi povedal na konci jesene, neveril by mu. Možno by ho aj vysmial. Dnes je to fakt! Belasí obhájili Slovenský pohár a sú krok od zisku majstrovského titulu!

- Pán tréner, ak vyhráte zajtra na Pasienkoch s Dubnicou, môžete oslavovať titul bez ohľadu na ostatné výsledky. Ako pripravujete mužstvo, aby zvládlo posledný krok, ktorý zvykne byť najťažší?

"Hráčov pripravujem tak, aby nepodľahli tlaku a sústredili sa iba na tých deväťdesiat minút, ktoré nás všetkých čakajú. Ak toho hráči budú schopní - a ja verím, že áno - tak som presvedčený o tom, že ten posledný krok urobíme."

- Navyše, Dubnica je jediným mužstvom, ktoré vám v jarnej časti dokázalo uchmatnúť body. Na Považí ste remizovali 1:1. Uvedomujete si to?

"To bezpochyby! Predpokladám, že o to väčšiu motiváciu budeme mať. Že budeme chcieť tie stratené body nahradiť v tomto zápase."

- Vaše mužstvo má počas jari vo svojich radoch žolíka, istý bonus. Filip Šebo strieľa góly ako na bežiacom páse a je predpoklad, že naprázdno nevyjde ani proti Dubnici. Ako ho vnímate?

"Je to obrovská pomoc pre mužstvo! Samozrejme, aj ostatní hráči musia pracovať, ale Filip dokáže tú prácu zúročiť a to je obrovské plus."

- Ak by vám niekto na konci jesene povedal, že v druhej polovici mája budete mať vo vrecku Slovenský pohár a budete krôčik od zisku titulu, povedali by ste mu...?

"...aby sa prebudil. No, a vidíte... My sme boli presvedčení o tom, že budeme hrať lepšie, ale rozhodne sme nemohli do sveta vykrikovať, že ideme získať titul a tak ďalej. Pretože sme to skutočne nemali vo svojich rukách. Ale naši súperi zaváhali, čo sme my dokázali využiť. No ešte musíme urobiť ten povestný posledný krok. Verím v to, že v tomto mužstve je taká sila, aby ho urobilo."

- Slovensko je špecifické. Do konca ligy ostávajú dve kolá a už sa o všeličom špekuluje. Vraj Senica prehrá v Ružomberku a Slovan ani nemusí zdolať Dubnicu, ktorá sa zachraňuje a aj tak bude mať titul... Počuli ste tieto šumy?

"Nie, nič som nezachytil a predpokladám, že ani nikto z našich hráčov. Ja myslím, že veľmi dobre vieme, o čo ide. Uvedomujeme si situáciu Dubnice, tiež však veľmi dobre poznáme tú našu. Môžem vám garantovať, že z našej strany nepripadá nič také do úvahy! Každý z našich hráčov určite odvedie stopercentný výkon. Verím tomu, že prídu diváci a že urobíme maximum preto, aby sme ich nesklamali, naopak, aby sme im urobili radosť!"

- Pociťujete záväzok voči ľuďom, voči fanúšikom s belasým srdcom?

"Samozrejme! Fanúšikovia nám pomohli naposledy s Trnavou, s ktorou nám nevyšiel prvý polčas. Už predtým nám veľmi pomohli v Senici, potom na Štiavničkách vo finále Slovenského pohára. Cítime voči nim obrovskú zodpovednosť! A verím, že zajtra po zápase budú mať dôvod na radosť!"

- Majstrovské šampanské bude v tejto horúčave chutiť dvojnásobne! Je tak?

"Bolo by to príjemné... Ale čaká nás ešte deväťdesiat minút. Súpera nemôžeme v žiadnom prípade podceniť. Dubnica bude hrať o svoje bytie-nebytie, takže to určite bude súper, ktorý bude odolný a bude sa snažiť zachovať si nádej na záchranu v najvyššej súťaži."

Vyvrcholenie Corgoň ligy sledujte v sobotu od 17.30 h na huste.tv !!!