Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hamšík v trojici top hráčov SSC Neapol
Zdielať na

Hamšík v trojici top hráčov SSC Neapol

Zdroj: TASR

Prestížny futbalový portál goal.com zaradil kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Marka Hamšíka medzi troch najlepších hráčov talianskeho prvoligového mužstva SSC Neapol v sezóne 2010/2011.

Víťazom hodnotenia sa stal uruguajský útočník Edinson Cavani, ktorý v doterajších 47 súťažných dueloch zaznamenal 33 gólov a 6 asistencií. Na ďalších priečkach sa bez udania poradia umiestnili Hamšík (47 - 13/7) a Ezequiel Lavezzi (40 - 9/13).

"Hamšík je futbalista, ktorého futbalová inteligencia je vyššie než v prípade väčšiny jeho súčasníkov. Má výborné technické schopnosti, preto dokáže rovnako dobre vytvárať príležitosti pre svojich spoluhráčov, ako aj sám skórovať. Dôkazom toho je jeho, na stredopoliara veľmi pôsobivých, jedenásť ligových gólov. Napriek tomu, že v niektorých dueloch sa na ihrisku stráca, je platnou súčasťou triumvirátu Cavani - Lavezzi - Hamšík. Nemusí sa vám páčiť jeho účes, no ako medzičlánok medzi zálohou a útokom je výborný," konštatuje sa v hodnotení na adresu 23-ročného Banskobystričana.