Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Stoch krok od tureckého titulu
Zdielať na

Stoch krok od tureckého titulu

Zdroj: sita - Stoch Fenerbahce

Futbalisti Fenerbahce Istanbul sa nedeľňajším víťazstvom 6:0 nad MKE Ankaragücü rozlúčili pre sezónu 2010/2011 so svojím domovským štadiónom, záverečný duel ročníka totiž odohrajú na pôde Sivassporu.

Ak zverenci trénera Aykuta Kocamana zvíťazia, stanú sa majstrami tureckej Süper Lig bez ohľadu na výsledok momentálne taktiež 79-bodového Trabzonsporu.

"Ešte pred zápasom nám hovorili, že bolo viac ako dvestotisíc žiadostí o lístok, a to sa na štadión zmestí ´len´ okolo 50-tisíc. Atmosféra na štadióne bola neskutočná, asi najlepšia v tejto sezóne. Som rád, že týmto posledným zápasom doma sme sa našim priaznivcom odvďačili za skvelú podporu počas celého roka," uviedol pre svoju oficiálnu internetovú stránku Miroslav Stoch a pokračoval: "Vyhrali sme úplne zaslúžene. Hoci prvé tri góly padli z pokutových kopov, všetko bolo po jasných zákrokoch na nás, takže nikto nemôže nič povedať."

Dvojnásobný víťaz Ceny Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov opäť nastúpil v základnej zostave Fenerbahce a rovnako ako v predošlom kole odstúpil predčasne pre tvrdý atak jedného zo súperov. "Nie, nebolo to nič vážne, akurát pri jednom zo súbojov som si podvrtol členok, tentoraz pravý, tak bolo lepšie ušetriť sily na ďalší, rozhodujúci duel. Teraz nám zostáva už ´len´ spraviť posledný krok, ktorý, ako sa hovorí, býva najťažší. My všetci však veríme, že to zvládneme a získame vytúžený titul. Čaká nás zápas roka," uzavrel bývalý hráč Nitry, FC Chelsea a FC Twente.