Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Keď videl faul na seba, poriadne ho striaslo...
Zdielať na

Keď videl faul na seba, poriadne ho striaslo...

Zdroj: sita - Stoch Fenerbahce

Posledný ligový zápas svojho tureckého tímu Fenerbahce Istanbul na pôde Karabüksporu slovenský reprezentant Miroslav Stoch nedohral. Štvrťhodinu pred koncom putoval z ihriska na nosidlách po škaredom faule.

"Keď som uvidel fotografiu toho zákroku na internete, až ma striaslo. Vyzeralo to naozaj dosť škaredo. Našťastie iba vyzeralo, nič vážne sa mi nestalo. Pri chôdzi ma noha prakticky vôbec nebolí. Šťastie stálo na mojej strane," priznáva Miroslav Stoch. "Ešte by som mal mať oddych, no už vo štvrtok, najneskôr v piatok začnem s tréningom. Verím, že sa nevyskytne žiadny problém."

Inkriminovaný moment sa udial v 76. minúte, keď sa Stoch snažil prešmyknúť s loptou pomedzi dvoch protihráčov. Jeden z nich mu však nepekne prišliapol členok. "V novinách písali, že je to zázrak, že sa mi nič nestalo," vraví už s úsmevom Miňo. "Po tom, ako mi súper šliapol na členok, ten sa mi podvrtol. Bola to poriadna bolesť, no našťastie začala vcelku rýchlo ustupovať." V tom čase, kedy ho na nosidlách vyniesli z ihriska, už Fenerbahce viedlo 1:0 a na začiatku gólovej akcie bol práve mladý Slovák. Jeho tím si napokon tesný náskok udržal až do konca.

"Na nohe mám špeciálnu bandáž. Tá má zvnútra napustený obväz nejakou liečivou látkou. Pri podobných problémoch to tu dávajú každému hráčovi, je to osvedčený liek," opisuje Miroslav Stoch spôsob "kurírovania" zranenej nohy. Slovenský strednopoliar chce byť svojmu mužstvu k dispozícii pre víkendový zápas 33. kola tureckej ligy proti MKE Ankaragücü.

Fenerbahce je dve kolá pred koncom Süper Lig na čele tabuľky o skóre pred Trabzonsporom. Ak veľkoklub z Istanbulu uspeje a získa majstrovský titul, pre Miňa Stocha bude druhým v rade. Veď v minulej sezóne sa tešil z pohára pre majstra Holandska v drese Twente Enschede!