Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Škrtela teší, že starý dobrý Liverpool je späť
Zdielať na

Škrtela teší, že starý dobrý Liverpool je späť

Zdroj: tasr

Kríza The reds je už, zdá sa, definitívne zažehnaná. O fantastickom finiši sezóny tímu Kennyho Dalglisha sa naposledy kruto presvedčili na vlastnom trávniku hráči Fulhamu.

Mužstvo Martina Škrtela nečakala na jednom z najkrajších a najoriginálnejších štadiónov na ostrovoch Craven Cottage vôbec ľahká úloha. Domáci mali za sebou víťazstvo v Sunderlande, sériu troch duelov bez prehry a tiež veľkú chuť zastaviť rozbehnutý Liverpool. Plány im však zbúral rýchly gól Maxiho Rodrígueza. A keď v 16-tej minúte zvyšoval holandský krídelník Dirk Kuyt už na 0:3 z pohľadu hostí, nik nepochyboval o treťom triumfe v rade „Červených“.

„Do zápasu sme chceli  vletieť , hrať našu hru od prvej minúty a čím skôr rozhodnúť! To sa nám aj podarilo a po štvrťhodine sme viedli o tri góly.  V prvom polčase sme domácim toho veľa nedovolili! Cez prestávku sme si vraveli, že nesmieme poľaviť a nemôžeme im dať žiadnu šancu. Síce po ich góle trošku ovládli hru a aj nás zatlačili, rýchlo sme sa ale vrátili do zápasu a ďalšími dvomi zásahmi sme rozhodli o našom víťazstve," zhodnotil Martin Škrtel zápas na svojej webovej stránke.

Liverpool napokon zvíťazil hladko 5:2 (hetrikom sa zaskvel Maxi Rodríguez, po jednom góle pridali Kuyt a Suaréz) a potvrdil fantastickú formu v jarnej časti odkedy mužstvo prevzala jedna z najväčších legiend klubu Kenny Dalglish. LFC stále bojuje o miestenku v Európskej lige. Svoj osud majú hráči z Anfield Road vo vlastných rukách. Najbližšie ich čaká súboj s Tottenhamom, ktorý pravdepodobne rozhodne o tom, kto si v budúcej sezóne zahrá v Európe.

„Čakajú nás dva zápasy, ten prvý doma s Tottenhamom. Verím tomu, že budeme pokračovať vo výkonoch a výsledkoch tak ako doteraz a napokon skončíme na vytúženom mieste zaručujúcom Európu. Máme podporu fantastických fanúšikov, ktorí nás ženú vpred, takže naozaj verím v náš úspech," dodal Martin, ktorý sa spolu s Leightonom Bainesom z Evertonu hrdí titulom najnasadzovanejší hráči Premier League v tejto sezóne. V zostave nechýbali zatiaľ ani minútu a táto skutočnosť nášho reprezentačného stopéra samozrejme tiež mimoriadne teší: „Je to veľký úspech a veľmi si ho cením. Bez podpory fanúšikov by to asi nešlo. Určite ma teší, že som zatiaľ odohral všetky zápasy. Som rád, že sa mi túto sezónu vyhýbali zranenia a pevne verím, že to tak vydrží až do konca ročníka. Dostávam dôveru trénera a ja sa ju snažím splácať na ihrisku dobrými výkonmi! Ostávajú tri kolá do konca ligy a urobím všetko pre to, aby som dosiahol plný počet zápasov aj po poslednom kole."