Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Poznáme semifinálové dvojice Slovnaft Cupu. Podbrezová môže potrápiť ďalšieho favorita
Zdielať na

Poznáme semifinálové dvojice Slovnaft Cupu. Podbrezová môže potrápiť ďalšieho favorita

Zdroj: Facebook

BRATISLAVA / Obhajca trofeje Spartak Trnava sa v semifinále futbalového Slovnaft Cupu stretne s Podbrezovou. Druhú dvojicu tvoria treťoligista ŠK Odeva Lipany a MFK Ružomberok, rozhodol štvrtkový žreb. Semifinále sa hrá na dva zápasy, na programe sú 27. marca a 17. apríla. Finále 55. ročníka Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája v Košiciach.

Medzi najlepšou štvorkou chýba vlaňajší finalista a úradujúci ligový šampión Slovan Bratislava, ktorý nečakane v stredu prehral s Podbrezovou (1:3). "Belasí" nechýbali vo finále od sezóny 2018/19, keď kontumačne prehrali s TJ ISKRA Horné Orešany pre neoprávnený štart Marina Ljubičiča. Podbrezovú v semifinále čaká ďalší ťažký duel proti favoritovi na získanie trofeje - Spartak Trnava, ktorý bojuje už o 9. výhru slovenského pohára.

Premiéru v tejto fáze majú naopak Lipany, ktoré dosiahli historické maximum už postupom do štvrťfinále. V ňom zdolali nikéligistu MFK Skalica 5:3 po penaltovom rozstrele, po tom ako sa v riadnom hracom čase zápas skončil bezgólovou remízou. V semifinále čaká Lipany MFK Ružomberok, ktorý v minulom kole zdolal DAC Dunajskú stredu 1:0 gólom Martina Chriema. 

Súvisiace články