Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Highlight: Senica to s titulom myslí vážne
Zdielať na

Highlight: Senica to s titulom myslí vážne

Zdroj: sita - hráči Senice ďakujú svojim fanúšikom

V 26.kole futbalovej CL zvíťazila Senica v Dunajskej Strede bez problémov 3:0.

FK DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica 0:3 (0:1)
Góly: 22. a 81. O. Smetana, 89. Hošek, ŽK: 46. Strnad, 84. Piroska (obaja Senica), rozhodovali: Hracho - E. Weiss, Lieskovský, 2212 divákov

Zostavy:
Dunajská Streda: Ján Novota - I. Obert, Hrabáč, R. Konečný, Boya - Hílek - Helísek (81. J. Kadlec), Melinho (69. Čorič), Pavol Ďurica (73. Hassan) - N´Kendo, M. Tomčák
Senica: Bolek - Gorosito, R. Pillár, J. Gajdošík, Lukšík - T. Kóňa, Strnad - Jaroslav Diviš, Piroska, V. Gajdoš (89. M. Poliaček) - O. Smetana (86. Hošek)

Moderný a rýchly futbal Senice opäť slávil úspech. Prvú šancu mali domáci. V 4. min Obert našiel pred bránkou N´Kenda, no jeho strelu k žrdi Bolek vyrazil. V ďalšom priebehu sa hralo na domácej polovici ihriska, hostia sa však predbiehali v zahadzovaní šancí. V 11. min po Piroskovej prihrávke Jaroslav Diviš sám pred Jánom Novotom nepochodil, po následnom rohu sa domáci gólman vyznamenal pri pokusoch Gajdoša a Lukšíka. V 22. min Gorosito ideálne vysunul Pirosku, ten však Novotu neprekonal. Nasledoval rohový kop, na ktorý najvyššie vyskočil kanonier Smetana a hlavičkou dostal hostí do vedenia - 0:1. Po prečíslení sa do šance následne rútila trojica Smetana - Piroska - Diviš, ale Boya zachránil na bránkovej čiare. V závere prvého dejstva pozornosť Boleka vyskúšali Melinho a N´Kendo.

V 48. min mali hráči Dunajskej Stredy blízko k vyrovnaniu, keď N´Kendo vysunul Helíska a na jeho strieľaný center chýbali Tomčákovi milimetre. Na druhej strane po Smetanovej individuálnej akcii zachránil Novota končekmi prstov. V 65. min po prihrávke Kóňu zahodil ďalšiu tutovku Piroska. Neskôr sa na druhej strane vyznamenal dvoma bravúrnymi zákrokmi Bolek. Definitívne rozhodnutie padlo v záverečnej desaťminútovke. V 81. min Lukšíkov center z priameho kopu usmernil hlavou k žrdi opäť Smetana a v 89. min striedajúci Miroslav Poliaček pri prvom dotyku nacentroval do šestnástky a po súboji Hošeka s Konečným lopta spadla oblúčikom do bránky - 0:3. Senica si zo Žitného ostrova po kvalitnom stretnutí odviezla tri body a brankár Bolek neinkasoval už 737 minút.

Súvisiace články