Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Corgoň liga speje k dramatickej zápletke
Zdielať na

Corgoň liga speje k dramatickej zápletke

Toto sme tu ešte nemali! Od sezóny 2007/2008, kedy hrá 12 účastníkov futbalovú Corgoň ligu na 33 kôl, nesľuboval jej záver také dramatické vyvrcholenie.

A to aj v boji o majstrovský titul, aj v súbojoch o zachovanie si príslušnosti medzi slovenskou futbalovou elitou. V čase, keď zostáva odohrať ešte osem kôl a hrá sa teda o 24 bodov, sa reálne bijú o majstrovský pohár tri kluby. Šokujúco Senica a popri nej tradične Žilina a Slovan. Práve Záhoráci majú pred "šošonmi" dvoj a pred belasými štvorbodový náskok.

V posledných troch ročníkoch sa pasovali o víťazstvo dvaja kandidáti. V sezóne 2007/08 vtedajšia Artmedia Petržalka so Žilinou. Mužstvo spoza pravého brehu Dunaja malo pred MŠK po 25. kole štyri body k dobru, no na konci súťaže ich bolo až jedenásť. V ďalšom ročníku mali Žilinčania za hlavného rivala bratislavský Slovan. Po odohraní 25-tich kôl naň strácali šesť a napokon osem bodov. Zdalo sa síce, že by túto dvojicu mohol postrašiť Spartak Trnava, no ten v závere sezóny vykapal. No a naposledy si Žilinčania majstrovský boj s Bratislavčanmi zopakovali, slovanisti síce boli osem kôl pred koncom súťaže o dva bodíky vpredu, na konci však tri strácali.

Ešte väčšia tlačenica je v spodných poschodiach tabuľky Corgoň ligy. Veď rozdiel medzi ôsmou Dunajskou Stredou a poslednou dvanástou Dubnicou je iba sedembodový. Medzi spomínanou dvojicou sa ešte trasú o ligovú kožu Ružomberok, Prešov a Košice. V sezóne 2007/2008 pritom bol po 25. kole zostupujúci už de facto jasný. Trenčín dovtedy nazbieral iba deväť bodov a na predposledný Senec ich strácal desať... Podobné to bolo o ročník neskôr, úlohu fackovacieho panáka prebrali Zlaté Moravce, v konečnom účtovaní hľadeli na predposlednú Nitru s mankom dvanástich bodov. V minulej sezóne to bolo predsa len napínavejšie, na úkor Petržalky si vydýchli Dunajskostredčania a Košičania.

Každopádne, posledných osem kôl Corgoň ligy sľubuje napínavé divadlo. V kombinácii s pekným počasím sa hádam aj diváci pod Tatrami dožijú zápasov ako remeň. V 28. kole by takým mohol byť ten Žilina - Senica, či o kolo neskôr Senica - Slovan.

Isté je, že fanúšikovia, ktorí majú radi slovenský futbal, sa v závere sezóny rozhodne nebudú nudiť.

Všetky zápasy Corgoň ligy sleduj na internetovej televízii HUSTE.tv!