Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
LM: Diabolský Mr. Giggs, Messi raboval v Donecku
Zdielať na

LM: Diabolský Mr. Giggs, Messi raboval v Donecku

Zdroj: sita - LM, Manchester United-Chelsea

Manchester United vyhral bitku o Anglicko a je v semifinále futbalovej Ligy majstrov. Červených diablov posunul ďalej ich waleský veterán Ryan Giggs.

Prvé dva zápasy v Premier League odohral za Manchester United ešte v sezóne 1990/91. Niektorí jeho dnešní spoluhráči, či súperi vtedy ešte neboli na svete. Rýchlik z Walesu bude mať v novembri 38 rokov, no hráči londýnskej Chelsea škrípu zubami, že ešte neodišiel do futbalového dôchodku.

Práve diabol, červený diabol, Ryan Giggs spôsobil, že Londýnčanom nevyšla odveta za prehraté moskovské finále z mája roku 2008. Už na štadióne Stamford Bridge vykúzlil parádnu prihrávku, po ktorej padol jediný gól duelu z kopačky Wayna Rooneyho a na domácom Old Trafforde si dal repete. Jeho milimetrová prihrávka tentoraz našla Mexičana Javiera "Chicharita" Hernandeza a semifinálové brány Ligy majstrov sa pre FC Chelsea začali nepriedušne zatvárať...

Aj keď sa po červenej karte pre Ramiresa hostia paradoxne nadýchli vďaka gólu Drogbu, opäť to bol Ryan Giggs, ktorý im hlavy ponoril pod vodu... Už niekoľko sekúnd po vyrovnaní totiž poslal do čistej šance Park Ji Sunga a ten nezaváhal. Manchester United zdolal vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov FC Chelsea 2:1. V Londýne vyhrali zverenci Sira Alexa Fergusona 1:0 a sú v semifinále najprestížnejšej klubovej súťaže.

Bývalý kapitán waleskej reprezentácie Ryan Giggs nikdy nemohol ponúknuť svoje famózne futbalové umenie na európskom či svetovom šampionáte. Jeho krajina tam totiž nikdy nepostúpila. Futbaloví fajnšmekri sa tak kochajú jeho diabolskými kúskami aspoň v Lige majstrov, či Premier League. Ak Schalke 04 zvládne svoju dobre rozohratú misiu proti Interu Miláno (prvé štvrťfinále vyhrali Nemci na San Sire 5:2), bude mať v semifinále isto na pamäti, že do pekla ho môže poslať diabolský Mr. Giggs...

Manchester United (Angl.) - FC Chelsea (Angl.) 2:1 (1:0)
prvý zápas 1:0, do semifinále postupuje Manchester United
Góly: 43. J. Hernández, 77. Park Ji-sung - 77. D. Drogba, ČK: 70. Ramires (Chelsea), rozhodoval: Olegário Benquerenca (Portug.)

Zostavy:
Manchester: Van der Sar - O'Shea, R. Ferdinand, N. Vidič, Evra - Nani (75. Valencia), Carrick, Giggs, Park Ji-sung - Rooney, J. Hernández
FC Chelsea: P. Čech - Ivanovič, Alex (82. Ferreira), Terry, Ashley Cole - Ramires, Essien, Lampard - Anelka (61. Kalou), F. Torres (46. D. Drogba), Malouda

Ukrajinský Šachťor Doneck nestačil na španielsky veľkoklub z Barcelony ani v odvete (0:1) a ukončil svoje pôsobenie v európskych pohárových súťažiach. Tím, v ktorého štruktúrach pôsobí bývalý slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ, mohol v odvetnom súboji po prehre na Nou Campe (1:5) iba dúfať v zázrak, ten sa však nekonal. Tesne pred odchodom do šatní vsietil jediný gól stretnutia najlepší futbalista súčasnosti Lionel Messi a definitívne pochoval nádeje Ukrajincov. Mužstvo zo štadióna Donbass Arena prehralo na vlastnej pôde vôbec prvý duel v tomto ročníku Ligy majstrov, "Barca" si pripísal iba druhé víťazstvo vonku v aktuálnej sezóne tejto súťaže. Katalánci si pripísali šiesty triumf v súbojoch s týmto súperom a svoju gólovú bilanciu v LM zaokrúhlili Argentínčanovým presným zásahom na číslo 300. Fenomenálny "malý veľký muž" si pripísal 51. presný zásah v 52. tohtosezónnom súťažnom stretnutí. 

Šachťor Doneck (Ukr.) - FC Barcelona (Šp.) 0:1 (0:1)
prvý zápas 1:5, do semifinále postupuje FC Barcelona
Gól: 43. Messi, rozhodoval: Florian Meyer (Nem.)

Zostavy:
Šachťor: Pjatov - Kobin, Iščenko, Rakickij, Viačeslav Ševčuk - Hübschman (75. Fernandinho), G. Mchitarjan - Douglas Costa (58. Eduardo), Jadson, Willian - Luiz Adriano (66. M. Moreno)
FC Barcelona: Víctor Valdés - Dani Alves, Busquets, Piqué (70. G. Milito), Adriano Correia - Xavi Hernández (66. Pedro Rodríguez), Mascherano, S. Keita - Afellay, Messi, D. Villa (75. Jeffren)

sita - LM, Manchester United-Chelsea

sita - LM, Manchester United-Chelsea

sita - LM, Šachtor Doneck-FC Barcelona

sita - LM, Šachtor Doneck-FC Barcelona

Súvisiace články