Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Highlighty: Senica zvíťazila v Prešove, Košice zdolali B.Bystricu
Zdielať na

Highlighty: Senica zvíťazila v Prešove, Košice zdolali B.Bystricu

Zdroj: sita - CL, Prešov-Senica

Futbalová Corgoň liga pokračovala po včerajšom zápase v Žiline zápasmi 24.kola.

MFK Košice - FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)
Góly: 45.+ U. Matič, 49. K. Kuzma - 87. Jakubko, ŽK: 88. Tofiloski, 90. Diaby - 52. A. Hesek, 76. M. Pančík, rozhodovali: Trutz - Somoláni, Brendza, 982 divákov

Zostavy:
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, T. Dobias, R. Cicman, Čonka - Juhar (64. Diaby), U. Matič (86. Ujčík), K. Kuzma, Šinglár, Viazanko - D. Škutka (76. Karaš)
Banská Bystrica: Boroš (26. J. Ďurčo) - Pleva, Kupčík, Poljovka, T. Hučko - M. Pančík, Pečovský, Prekop, Brašeň (46. Johancsik) - A. Hesek (55. Považanec), Jakubko

O prvý vzruch v stretnutí sa postaral Juhar, ku ktorému sa v 9. min dostala lopta po autovom vhadzovaní, avšak sám pred Borošom nenamieril presne. Hra medzi šestnástkami pokračovala až do 40. min, keď sa dostal do šance Viazanko. Banskobystričania prekonali jarnú únavu až v 44. min, keď nebezpečne strieľal Pančík. Ich ľahkovážnosť potrestal v nadstavenom čase Uroš Matič, ktorému loptu ideálne prihral Juhar.  Hneď po prestávke prekvapil Kuzma z priameho stvrdnutého Ďurča a zvýšil náskok domácich. Tí akoby dostali krídla a zrazu ich bolo všade plno. V 56. min chybu v rozohrávke hostí nepotrestal Škutka a úspešný nebol ani po centri Juhara, keď hlavou mieril do náručia hosťujúceho gólmana. Až v 60. min sa Jakubko pokúsil obstreliť domácu obranu, ale minul. Záverečná dvadsaťminútovka patrila hosťom. V 87. min sa im vydarila štandardná situácia, keď po rohovom kope Jakubko hlavou korigoval skóre na konečných 2:1 pre MFK.

MFK Dubnica - MFK Ružomberok 0:0
ŽK: 86. Gallo, 89. Ďubek (obaja Ružomberok), rozhodovali: Pavlík, Benko, Jenčura, 1970 divákov

Zostavy:
Dubnica: P. Kováč - M. Ižvolt, Trousil, Nosek, Šulek - J. Vavrík - M. Kuzma (69. T. Zápotoka), Bruško (46. Grabež), Polách, J. Zápotoka - Porazík 80. (Augustíni)
Ružomberok: L. Hrdlička - Gallo, J. Maslo, Kostelný, P. Maslo - Sivčevič - Ďubek, Blažič (76. V. Kováč), Ivan Kotora (46. Jakšič), J. Chovanec - Lovás (46. Hoferica)

Súboj s Ružomberkom bol pre Dubnicu tzv. šesťbodový. Potreba bodovať doľahla viac na domácich, ktorých hra mala veľa nepresností a nedarilo sa im premieňať šance. V 28. min skončil Bruškov pokus ľavačkou vedľa, vzápätí prestrelil J. Zápotoka bránku Hrdličku a neuspel ani Kuzma. Otvoriť skóre mohol v 39. min domáci Polách, ale gólovú prihrávku Bruška nezužitkoval a loptu poslal vysoko nad. V poslednej minúte prvej polovice sa dostali k slovu hostia, no Kostelného hlavička opečiatkovala iba ľavú žrď Kováčovej bránky.
Hre v druhom polčase prospeli zmeny na oboch stranách. Domácim robili "vetry" Hoferica s Jakšičom. Dostali sa aj k zakončeniu, ale ich snaha bola nepresná. Dubničanom zatŕplo po strele J. Chovanca v 61. min. O päť minút neskôr ich mohol z trápenia vyslobodiť Polách, ale našiel iba pripraveného brankára Hrdličku. Prekonať gólmanov sa nepodarilo ani na jednej strane, bezgólová remíza je však väčšou stratou pre Dubnicu.

1. FC Tatran Prešov - FK Senica 0:1 (0:0)
Gól: 61. Piroska, ŽK: 89. Farbák - 18. Lukšík, 89. Bolinha, 90.+ Jar. Diviš, rozhodovali: Fajčík - Balko, E. Weiss, 2130 divákov

Zostavy:
Prešov: Plánička - P. Petráš, Farbák, Čep, Heidenreich - Piter-Bučko, Krajník - Papaj (71. Macko), Katona (79. M. Vyskočil), Vršajevič - Meszároš (64. Žůrek)
Senica: Bolek - Gorosito, R. Pillár, J. Gajdošík, Lukšík - Strnad - Jaroslav Diviš, T. Kóňa, Piroska (90. V. Gajdoš, M. Poliaček (59. Bolinha) - O. Smetana (75. Hošek)

Od úvodu stretnutia sa hral vyrovnaný futbal. Obe mužstvá sa zo začiatku len ťažko dostavali do šancí a hralo sa prevažne medzi šestnástkami. Prvú šancu mali na kopačke v 20. min domáci, keď po Heidenreichovom priamom kope zachraňoval pred Krajníkom reflexívne Bolek. O tri minúty neskôr zahrával priamy kop Heidenreich a Bolek končekmi prstov vytlačil loptu zo šibenice na rohový kop. Vzápätí Čepova hlavička len tesne minula ľavú žrď senickej bránky. Zápas naberal na tempe a diváci videli kvalitný futbal. V 30. min sa dostával do šance hosťujúci Diviš, ktorý prudkou strelou trafil len Pláničku v bránke Tatrana. Hneď z protiútoku mal gól na kopačke Papaj, ale jeho bomba letela nad svätyňu Senice. V 39. min to na druhej strane skúšal Piroska, ale jeho delovka išla nad brvno Pláničkovej bránky. Kvalitný zápas pokračoval aj po prestávke. Tatran mal prevahu. V 48. min spálil domácu tutovku Krajník, keď si vyskočil najvyššie na Vršajovičov center, ale jeho hlavička minula pravú žrď. V 50. min trestuhodne zahodil ďalšiu tutovku Vršajevič, keď zoči-voči Bolekovi minul svätyňu Senice. V 54. min spálil Meszároš už v poradi tretiu tutovku Tatrana, keď v trme-vrme nedopravil loptu do siete. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo v 61. min, keď z priameho kopu trafil Piroska a bolo 1:0 v prospech hostí. Prešovčanov to zaskočilo a jeho tlak opadol. V 81. min po Mackovom rohovom kope mohol vyrovnať opäť Krajník, ale Bolek jeho hlavičku vytlačil mimo svojej bránky. Senica si napokon z Prešova odviezla všetky tri body.

FK DAC 1904 Dunajská Streda - FC Nitra 1:2 (1:2)
Góly: 36. Melinho -26. Ľ. Kolár, 28. M. Mikuš , ŽK: 48. Hílek, 75. Matůš - 23. Ľ. Kolár, rozhodovali: Samotný - Chládek, Dušan Hrčka, 2937 divákov

Zostavy:
Dunajská Streda: Ján Novota - I. Obert, Hrabáč, R. Konečný, Pavol Ďurica (34. Melinho) - Helísek (71. J. Kadlec), Hílek, Boya, Hassan (37. N'Kendo) - M. Tomčák, Matůš
FC Nitra: L. Hroššo - Kaspřák, Martin Tóth, Harbuľák, Igor Kotora - Ľ. Kolár, M. Král (78. M. Kolmokov), Šimončič, Zelenický (83. Glenda) - Matúš Mikuš, V. Schulmeister (73. R. Sloboda)

Nitra nastúpila bez Ráka s Hodúrom, ale jej omladina si aj vďaka individuálnej technike dokázala vytvoriť prevahu. Vetry v domácej obrane robila najmä dvojica Kolár - Mikuš. Práve oni sa postarali o dvojgólový náskok hostí. V 26. min zahral ich prvý roh Mikuš, odvrátenú loptu poslal Kaspřák späť pred bránku, kde sa Kolár pretlačil cez Hrabáča s Novotom a otvoril skóre. Už o dve minúty bolo 0:2 - po peknej kombinácii sa Mikuš otočil s loptou a prudkou strelou k žrdi prekonal domáceho gólmana. V 33. min Ďuricovu tridsaťmetrovú delovku z priameho kopu Hroššo s námahou vytlačil z dolného rohu. Obrat v hre priniesli domáce striedania, najmä príchod Melinha, ktorý ihneď po príchode milimetrovou prihrávkou vysunul Tomčáka, ale Hroššo ešte zachránil. V 36. min však bol krátky na presnú Melinhovu strelu do pravého dolného kúta - 1:2. V závere si ešte vyslúžil potlesk dvoma peknými strelami brazílsky "kúzelník" Melinho. V druhom polčase nastúpili domáci s odhodlaním otočiť výsledok, ale napriek územnej prevahe sa nedokázali dostať do zakončenia. Skúšali to centrovanými loptami aj individuálnymi prienikmi, ale nebezpečnejší boli hosťujúci hráči, ktorí viaceré protiútoky zakončovali ľahkovážne. Najbližšie ku gólu mali v 73. min Kotora, ktorý v čistej šanci prestrelil bránku a o desať minút ho napodobnil Harbuľák hlavičkou. Aj tretí vzájomný zápas v sezóne skončil víťazstvom hosťujúceho tímu.

FC ViOn Zlaté Moravce - FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)
Gól: 39. A. Candrák, ŽK: 20. Pavol Majerník - 19. P. Čarnota, 48. Coimbra, 62. M. Kaščák, rozhodujú: Perašín - R. Sluk, Vorel, 3284 divákov

Zostavy:
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Janečka, Pavol Majerník, Chren - Pavlovič - A. Candrák (78. Orávik), M. Babic, Kuračka, M. Hruška (66. Žilák) - Pavelka (75. Brčák)
Trnava: Raška - P. Čarnota, Diallo, Gross, Coimbra - Machovec (63. Procházka) - Koro Kone, M. Kaščák, L. Kováč (25. J. Petráš), Bicák (78. Wellington) - Tomaček

Od úvodných minút bojovného stretnutia sa hra niesla prevažne v réžii domácich. V 9. min prišla pekná akcia po osi Candrák - Pavlenda - Pavelka a vo vyloženej šanci sa ocitol Kuračka, ale z dvoch metrov trestuhodne prestrelil. V 11. min nastal závar v pokutovom území Spartaka, v poslednej chvíli hasil pred nabiehajúcim Kuračkom Čarnota. V 36. min Koro Kone poslal prízemný center do malého vápna nabiehajúcemu Bicákovi, no tomu chýbal mu krok pred prázdnu bránku. V 39. min spravil Machovec chybu pred pokutovým územím, k lopte sa dostal Hruška a ako na zlatom podnose ponúkol tutovku Candrákovi, ktorý do prázdnej bránky s prehľadom otvoril gólový účet stretnutia - 1:0. V závere prvého dejstva našiel Candrák v pokutovom území Pavelku, jeho strelu však v poslednej chvíli vyrazil Raška.
Aj úvodné minúty druhého dejstva patrili domácim. V 49. min bol na hranici pokutového územia faulovaný Hruška, ktorý z následného priameho kopu len tesne minul Raškovu bránku. V 54. min rozohral Kuračka rohový kop, lopta sa dostala na Candrákovu hlavu, ten mieril tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Spartakovci pohrozili v 75. min, keď Bicák posunul Koro Konemu, jeho strela však bola pre Kuciaka lahôdkou. Skóre sa mohlo meniť v 80. min, keď Babicovu gólovú strelu z bránkovej čiary odvrátil Kaščák. Ďalšiu parádnu akciu vymyslel v 84. min Žilák, ktorý vysnul Orávika, jeho prudkú strelu vyrazil Raška na roh. V závere sa hostia snažili aspoň vyrovnať, ale strelecké pokusy Kaščáka a Coimbru mali od gólu ďaleko. V záverečnej minúte to vrelo v pokutovom území Spartaka, Kuračkovu strelu Raška vyrazil, následná hlavička Orávika skončila na žrdi a Babicovu technickú strelu reflexívne odvrátil trnavský gólman.

Súvisiace články