Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Liga národov žien: Slovenky zdolali Lotyšky aj doma a udržali sa v B-divízii
Zdielať na

Liga národov žien: Slovenky zdolali Lotyšky aj doma a udržali sa v B-divízii

Zdroj: TASR

TRNAVA /  Slovenské futbalové reprezentantky zvíťazili v utorňajšom odvetnom zápase baráže Ligy národov o udržanie sa v B-divízii nad Lotyšskom 6:0. Družstvo trénera Petra Kopúňa dokázalo nadviazať na výsledok 3:0 z úvodného stretnutia v Rige a udržalo sa v béčku.

Už po 80 sekundách hry Slovenky rozohrali roh nakrátko a po spätnej prihrávke otvorila skóre Tamara Morávková. Domáce hráčky počas celého prvého polčasu dominovali v držaní lopty a trpezlivo vyčkávali na svoje príležitosti. Dve z nich využili najskôr v 6. minúte Nikola Rybanská a v 36. minúte si skúsene počínala v šestnástke Diana Lemešová.

Po zmene strán Slovenky naďalej hrali prevažne na polovici súperiek a pridali ešte tri presné zásahy v záverečnej desaťminútovke. Najskôr zvýšila na rozdiel štyroch gólov Mária Mikolajová, na 5:0 upravila po pár sekundách na ihrisku striedajúca Katarína Vredíková, ktorá si otvorila strelecký účet v národnom tíme. Premiérový gól v reprezentácii strelila v nadstavenom čase aj Victoria Kaláberová.
Liga národov - baráž o udržanie sa v B-divízii: SLOVENSKO - Lotyšsko 6:0 (3:0)
Góly: 2. Morávková, 6. Rybanská, 36. Lemešová, 83. Mikolajová, 87. Vredíková, 90.+4 Kaláberová.
Zostava SR: Korenčiová - Bartovičová, Fischerová, Lemešová (85. Kaláberová) - Horváthová, Mikolajová, Rybanská (61. Panáková), Maťavková, Vojteková (29. Košíková) - Morávková (61. Škerdová), Hmírová (85. Vredíková)
Prvý zápas: 3:0, Slovensko zvíťazilo v súčte 9:0