Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zázrak sa nekonal. Slovan Bratislava sa doma rozlúčil s Európou
Zdielať na

Zázrak sa nekonal. Slovan Bratislava sa doma rozlúčil s Európou

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Futbalisti Slovana Bratislava vypadli v play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL). Vo štvrtkovom odvetnom zápase o osemfinále prehrali so Sturmom Graz 0:1. V úvodnom stretnutí na pôde rakúskeho súpera utrpeli prehru 1:4. Slovan bol posledný slovenský zástupca v tejto sezóne pohárovej Európy a nevyrovnal svoj vlaňajší výkon, kedy hral v osemfinále EKL proti FC Bazilej.

Tréner belasých Vladimír Weiss st. označil už v Grazi prípadný postup svojho tímu za zázrak. Napriek návratu troch posíl vrátane brankára Milana Borjana bol stav po prvom polčase 0:0 a k postupu tak boli bližšie hostia. Poistku v podobe piateho gólu Grazu v dvojzápase zariadil v 52. minúte Mika Biereth. Domácim chýbal tentokrát pre kartový trest stredopoliar Vladimír Weiss ml. a nepodarilo sa im vyrovnať vlaňajšie európske maximum v ére samostatnosti. Slovan zároveň obdržal červenú kartu v treťom zápase EKL za sebou, v nadstavení ju dostal Cesar Blackman.

V tejto sezóne sa v Európe predstavili štyri slovenské kluby. Úradujúci vicemajstri z Dunajskej Stredy aj MŠK Žilina vypadli už v predkolách Konferenčnej ligy. Držiteľ Slovenského pohára z Trnavy skončil v skupinovej fáze tej istej súťaže.

ŠK SLOVAN BRATISLAVA - Sturm Graz 0:1 (0:0) - prvý zápas: 1:4, Graz postúpil do osemfinále

Gól: 52. Biereth. Rozhodovali: Grinfeeld, Hassan, Yarkoni (všetci Izr.). ČK: Blackman (Slovan, 90.+3.) ŽK: Strelec, Kašia - Lavalée, 19.870 divákov

SLOVAN: Borjan - Bajrič, Kašia (86. Lichý), Wimmer - Blackman, Kankava, Kucka (77. Savvidis), Zmrhal (60. Marcelli) - Barseghjan (86. Pauschek), Rodrigues, Strelec (60. Tolič)

GRAZ: Jaroš - Affengruber, Wüthrich, Lavalée - Johnston, Stankovič (75. Hierländer), Prass (84. Camara), Schnegg - Kiteišvili (65. Horvat) - Böving (75. Sarkaria), Biereth (65. Wlodarczyk)