Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mexický futbalista Javier Hernández novou hviezdou červených diablov
Zdielať na

Mexický futbalista Javier Hernández novou hviezdou červených diablov

Zdroj: SITA - Javier Hernandez v drese ManU

Mexický futbalista Javier Hernández sa priznal, že jeho premiérová sezóna v drese Manchestru United prekonáva vlastné očakávania.

V utorok sa 22-ročný talentovaný zakončovateľ dvoma gólmi postaral o víťazstvo "červených diablov" nad Olympique Marseille 2:1 v osemfinálovej odvete Ligy majstrov 2010/2011 a tým aj o postup tímu do štvrťfinále súťaže.

Rodák z mesta Guadalajara, ktorému vo vlasti a v Manchestri nepovedia inak ako "Chicharito", sa v zápase s "l´OM" presadil v 5. a 75. min, keď preukázal dobrý výber miesta a "čuch na góly". V 82. min síce vlastencom zdramatizoval vývoj osemfinále Wesley Brown, no keďže hostia sa už nepresadili a prvé meranie síl sa skončilo bezgólovou remízou, United postúpil po piaty raz v rade do štvrťfinále. "Neočakával som, že hneď vo svojom prvom roku dostanem toľko šancí. Musím sa poďakovať svojim spoluhráčom, trénerom i Bohu. Prežívam fantastické obdobie," povedal odchovanec CD Guadalajara pre portál UEFA.com. Hernández má na svojom konte 16 gólov v 33 súťažných zápasoch v červenom drese, pritom predovšetkým v Premier League sa na trávnik dostáva zväčša iba ako striedajúci hráč. "Na všetkých mojich góloch majú zásluhu moji tímoví kolegovia. Manchester United je skvelé mužstvo, najlepšie na svete. Som nesmierne šťastný, že sme postúpili," dodal Hernández. Spoluprácu s novou útočnou dvojičkou si pochvaľuje aj Wayne Rooney, ktorý sa v prípade ak Mexičan hrá, posúva medzi stredopoliarov a osamoteného zakončovateľa: "Keď hrám s Dimitarom Berbatovom, pohybujem sa viac vpredu, ak nastúpi Javier, sťahujem sa viac do stredu. Som rád, že naša súhra funguje, je to dobré pre tím."

"Priznám sa, bol som nervózny, pretože mi obrancovia odstupovali pre zranenia. V predošlých týždňoch sme absolvovali viacero náročných duelov, čo sa podpísalo pod zdravotný stav hráčov. Pred zápasom sme sa obávali štandardných situácii, pretože Marseille má viacerých vysokých futbalistov. Som rád, že spolupráca Wayne Rooney - Javier Hernández začína výborne fungovať. Wayne je na svojej novej pozícii fantastický, je veľmi nebezpečný pre súpera svojou rýchlosťou a silou, no a Javier je výnimočný útočník. Sme dobré mužstvo, ktoré keď má loptu na kopačkách a hrá svoju hru, potrápi každého súpera," uviedol kouč "červených diablov" Sir Alex Ferguson, ktorý začiatkom marca na margo angažovania Hernándeza povedal: "Bola to fantastická kúpa, o tom sa nedá ani len pochybovať. Doslova sme ho ukradli iným záujemcom! Bol to však dlhý proces, ktorý sa začal už v novembri či decembri a trval šesť mesiacov. Náš hlavný skaut Jim Lawlor pozoroval Javiera v Mexiku takmer mesiac, chceli sme si byť stopercentne istí jeho kvalitami. Rozhodne neľutujeme jeho angažovanie."

"Musím pripomenúť, že Manchester nenastúpil vo svojom najsilnejšom možnom zložení, má veľa zranených hráčov. Mrzí ma, že sme nevyužili historickú šancu. Stačila by nám aj remíza, mali sme na ňu dostatok príležitostí.. Rozdielom bolo to, že hoci domáci neboli v optimálnej forme, ich ofenzíva bola mimoriadne efektívna. Mám v kádri veľa mladých hráčov a bolo vidieť, že sú nervózni. Na štadióne Old Trafford sa hrá ťažko," poznamenal po utorkovej prehre 1:2 tréner "l´OM" Didier Deschamps.

Súvisiace články