Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Liga Majstrov: Dráma v Mníchove pre Inter, postupuje aj ManU
Zdielať na

Liga Majstrov: Dráma v Mníchove pre Inter, postupuje aj ManU

Zdroj: SITA - LM, Bayern Mníchov-Inter Miláno

Do štvrťfinále futbalovej Ligy Majstrov postúpili Inter Miláno a Manchester Utd.

Anglický futbalový klub Manchester United a taliansky tím Inter Miláno sa stali v utorok ďalšími štvrťfinalistami Ligy majstrov 2010/2011 a pripojili sa ku kvartetu už známych účastníkov z predchádzajúcich bojov - FC Barcelona, Šachťor Doneck, Tottenham Hotspur a Schalke 04 Gelsenkirchen.

Manchester United si v odvetnom zápase poradil s francúzskym celkom Olympique Marseille 2:1 a po remíze 0:0 na Stade Vélodrome sa mohol radovať už piaty raz v rade z postupu do najlepšej osmičky. "Červení diabli" predĺžili sériu, v ktorej na domácom ihrisku ešte nikdy neprehrali s tímom z krajiny galského kohúta, a zároveň bolo to pre nich jubilejné 150. víťazstvo v európskych pohárových súťažiach.

Zverenci trénera Alexa Fergusona vykročili za postupom rázne, keď už v 5. min skóroval po prihrávke Wayna Rooneyho pred prázdnu bránku mexický útočník Javier Hernández. Marseille malo krátko po tom šancu na vyrovnanie, v 8. min neuspel zoči-voči Edwinovi van der Sarovi francúzsky zakončovateľ Jean-Pierre Gignac. V 36. min mohol vyrovnať po rohovom kope senegalský stopér Souleymane Diawara, no hlavou mieril vedľa pravej žrde. V 74. min hostia opäť nevyužili príležitosť na zrovnanie skóre, keď hlavičku Benoita Cheyroua zblízka reflexívne vyrazil Van der Sar. Potvrdilo sa známe pravidlo nedáš-dostaneš, keď o minútu neskôr ekvádorský stredopoliar Antonio Valencia vysunul na pravej strane Ryana Giggsa a ten naservíroval Hernándezovi loptu na druhý presný zásah. V 82. min si strelil vlastný gól po rohu obranca Wes Brown, no len zdramatizoval záver stretnutia.

Obhajca prvenstva Inter Miláno zvíťazil v odvete na ihrisku Bayernu Mníchov 3:2 a vďaka väčšiemu počtu strelených gólov zo súperovho ihriska za rovnosti bodov aj skóre postúpil do ďalšej fázy najprestížnejšej európskej klubovej súťaže číslo 1. Zverenci trénera Leonarda sa stali len druhým mužstvom v histórii, ktoré dokázalo postúpiť aj napriek prehre v úvodnom domácom vystúpení. "Nerazzurri" svojím triumfom tiež prerušili sedemzápasovú víťaznú šnúru Bayernu v Allianz Arene a vyrovnali vzájomnú bilanciu na tri víťazstvá, jednu remízu a tri prehry.

Skóre duelu v Mníchove otvoril už v 4. min kamerunský útočník hostí Samuel Eto'o, keď oklamal ofsajdovú pascu a zužitkoval presnú prihrávku macedónskeho reprezentanta Gorana Pandeva. V 19. min mohol domáci tím vyrovnať, Mariovi Gómezovi zabránil v poslednej chvíli skórovať taliansky obranca Andrea Ranocchia. O dve minúty to nemeckému zakončovateľovi už vyšlo po zaváhaní gólmana Interu Júlia Césara. Domáci otočili skóre v 31. min, keď Arjen Robben zľava centroval do pokutového územia, lopta sa dostala k Thomasovi Müllerovi a ten rozvlnil sieť. Inter sa však nevzdal a do obratu nepriaznivého skóre zavelil holandský stredopoliar Wesley Sneijder, ktorý v 63. min vyrovnal. Hostia sa napokon dočkali vytúženého tretieho a zároveň postupového presného zásahu doslova v hodine dvanástej. V 88. min Eto'o obišiel brazílskeho obrancu Brena a prihral Pandevovi, ktorý pohodlne dopravil loptu do siete a dokonal dielo skazy pre bavorský veľkoklub.

Súhrn výsledkov utorňajších odvetných stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2010/2011:

Manchester United (Angl.) - Olympique Marseille (Fr.) 2:1 (1:0)
prvý zápas 0:0 - do štvrťfinále postúpil Manchester United
Góly: 5. a 75. J. Hernández - 82. W. Brown (vlastný), rozhodoval: Carballo (Šp.)

Zostavy:
Manchester: Van der Sar - O'Shea (37. Rafael da Silva, 70. Fabio da Silva), Smalling, W. Brown, Evra - Nani (62. A. Valencia), Carrick, Scholes, Giggs - J. Hernández, Rooney
Marseille: Mandanda - Fanni, S. Diawara, Heinze, Taiwo - M'bia (80. J. Ayew), Bénoit Cheyrou - Rémy, Lucho González, A. Ayew - Gignac (69. Valbuena)

Bayern Mníchov (Nem.) - Inter Miláno (Tal.) 2:3 (2:1)
prvý zápas 1:0 -  do štvrťfinále postúpil Inter Miláno
Góly: 21. M. Gómez, 31. T. Müller - 4. Eto'o, 63. Sneijder, 88. Pandev, rozhodoval: Proenca (Portug.)

Zostavy:
Bayern: Kraft - Lahm, Van Buyten (70. Badstuber), Breno (90. Kroos), Pranjič - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben (68. Hamit Altintop), T. Müller, Ribéry - M. Gómez
Inter: Júlio César - Maicon, Ranocchia, Lúcio, Chivu (87. Nagatomo) - Thiago Motta - D. Stankovič (51. Coutinho), Cambiasso - Sneijder - Eto'o, Pandev (90. Kharja)

Súvisiace články