Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Liga majstrov: Chelsea zdolala Kodaň, Real ani na 8 pokus nezložil Lyon
Zdielať na

Liga majstrov: Chelsea zdolala Kodaň, Real ani na 8 pokus nezložil Lyon

Zdroj: TASR - LM, Lyon-Real Madrid

Futbalisti londýnskej Chelsea potvrdili úlohu favoritov a v utorňajšom úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov 2010/2011 zvíťazili na pôde FC Kodaň 2:0.

Oba góly anglického tímu strelil francúzsky útočník Nicolas Anelka. Vďaka nim sú zverenci trénera Carla Ancelottiho pred odvetou na Stamford Bridge veľmi blízko k postupu do štvrťfinále.

V druhom súboji večera Olympique Lyon remizoval na domácej pôde s Realom Madrid 1:1. Hostia v druhom polčase dvakrát nastrelili konštrukciu bránky, ale gólovo udreli až po príchode bývalého hráča Olympique Karima Benzemu na ihrisko. Lyon vyrovnal v 83. minúte, keď sa presadil Bafetimbi Gomis.

sumáre - osemfinále, 1. zápasy:

FC Kodaň - Chelsea Londýn 0:2 (0:1)
Góly: 17., 54. Anelka, ŽK: Jörgensen, Pospěch - Torres, Malouda, Terry. Rozhodca: Kuipers (Hol.)

Kodaň: Wiland - Wendt (75. Bengtsson), Jörgensen, Antonsson, Pospěch - Gronkjaer (87. Zohore), Kvist, Claudemir, Bolanos - Santin (46. Vingaard), N'Doye
Chelsea: Čech - Bosingwa, Ivanovič, Terry, Cole - Ramires, Lampard, Essien - Anelka (73. Drogba), Torres (90.+2 Kalou), Malouda (85. Žirkov)

Kodaň patrí k najpríjemnejším prekvapeniam tohtosezónnej edície Ligy majstrov. V základnej skupine Dáni doma na Parken Stadium ani raz neokúsili trpkosť prehry a dokázali remizovať s Barcelonou. Chelsea však bola nad ich sily. Od úvodného hvizdu boli "The Blues" aktívnejší a v 17. minúte po chybe Gronkjaera otvoril skóre Anelka - 0:1. Gólov v sieti Kodane mohlo byť viac, Malouda ani Anelka však v dobrých pozíciách nezvýšili náskok. Po prihrávke Lamparda sa však Anelka predsa len dokázal v 54. minúte presadiť aj druhýkrát.

Olympique Lyon - Real Madrid 1:1 (0:0)
Góly: 83. Gomis - 65. Benzema, ŽK: Bastos, Cris, Pied - Ramos, Di Maria, Casillas. Rozhodca: Stark (Nem.)

Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho - Källström (77. Pjanič), Toulalan, Gourcuff - Bastos (70. Briand), Gomis, Delgado (69. Pied)
Real: Casillas - Arbeloa, Carvalho, Pepe, Ramos - Xabi Alonso, Khedira (68. Diarra) - Ronaldo, Özil (75. Marcelo), Di Maria - Adebayor (64. Benzema)

Lyon je pre Real v Lige majstrov v posledných rokoch nočnou morou. "Biely balet" si na zástupcovi Ligue 1 vylámal zuby v sezónach 2005/2006, 2006/2007 i v tej vlaňajšej, pričom na súperovej pôde vždy ťahal za kratší koniec. Aj tentoraz Real začal na Stade Gerland pasívne a v prvom polčase mal viac z hry jeho francúzsky súper. Po chybe Casillasa, ktorý podcenil centrovanú loptu, mohol otvoriť skóre Gomis, ale v koncovke bol zbrklý. Jedinú vážnu príležitosť hostí mal Ronaldo, no Portugalčanovu strelu z priameho kopu aj napriek nepríjemnému odskoku Lloris vyrazil. Ďalšiu výstrahu, ktorá sa skončila na brvne, vyslal Ronaldo z priameho kopu krátko po zmene strán a konštrukcia brány hrala s Lyonom aj po hlavičke Ramosa. Real po obrátke v poli súpera prevýšil a išiel viac za víťazstvom. V 64. minúte vyšiel jeho trénerovi Josemu Mourinhovi geniálny ťah, keď na ihrisko namiesto nevýrazného Adebayora "vypustil" Karima Benzemu. Ten prešiel cez Reveillerea aj Cissokha a po pár sekundách pobytu na ihrisku otvoril skóre. Po situácii, ktorej predchádzal priamy kop, však vyrovnal v 83. minúte Gomis. Hráčmi hostí reklamovaný ofsajd rozhodca správne neodmával, ale aj remíza 1:1 dáva Realu veľké šance prebojovať sa po šesťročnom čakaní do štvrťfinále LM.

Súvisiace články