Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Liga majstrov: Real chce prerušiť čiernu sériu s Lyonom
Zdielať na

Liga majstrov: Real chce prerušiť čiernu sériu s Lyonom

Futbalisti Realu Madrid nastúpia na utorňajší úvodný osemfinálový zápas Ligy majstrov na pôde Olympique Lyon s cieľom prerušiť čiernu sériu s francúzskym tímom a uhrať minimálne remízu. V druhom dueli privíta dánsky FC Kodaň londýnsku Chelsea.

Lyon je pre Real v Lige majstrov v posledných rokoch nočnou morou. "Biely balet" si na zástupcovi Ĺigue 1 vylámal zuby v sezónach 2005/2006, 2006/2007 i v tej vlaňajšej, pričom na súperovej pôde vždy ťahal za kratší koniec. Fanúšikovia španielskeho vicemajstra dúfajú, že pod vedením portugalského trénerského mága Joseho Mourinha Real konečne uspeje a po šesťročnej prestávke postúpi v Lige majstrov do štvrťfinále. "Na Lyon myslím od decembrového žrebu a detailne sledujem jeho zápasy. Náš konzultant Zinedine Zidane tohto súpera veľmi dobre pozná a dal mi o francúzskom tíme veľa cenných informácií," povedal Mourinho po sobotňajšom víťazstve 2:0 nad Levante v Prrmera División.

Francúzi v posledných dvoch domácich zápasoch nastrieľali osem gólov, keď regionálnemu rivalovi St. Etienne i Nancy naložili "štvorku". "Tieto výsledky sú jasným dôkazom toho, že ak je moje mužstvo pod najväčším tlakom, práve vtedy dokáže hrať najlepší futbal. Real bude súperom úplne z iného súdka ako St. Etienne či Nancy, no ak nadviažeme na naše posledné domáce vystúpenia s madridským tímom, verím, že opäť zvíťazíme." povedal tréner Lyonu Claude Puel, ktorý sa zrejme bude musieť v utorok zaobísť bez Lisandra Lopeza. Rýchlonohý útočník utrpel na tréningu zranenie podkolennej šľachy.

Chelsea si bude chcieť v Kodani napraviť chuť po sobotňajšom vypadnutí s Evertonom v Anglickom pohári. "Stratili sme šancu na obhajobu prvenstva v FA Cupe, čo nás určite mrzí, teraz je však pred nami ešte dôležitejší zápas. Uspieť v Lige majstrov je pre každého hráča obrovskou motiváciou. Verím, že nešťastná prehra s Evertonom po jedenástkovom rozstrele nezanechá na nás stopy a v Kodani uhráme výsledok, ktorý nám dá pred odvetou dobre šance na postup do štvrťfinále," povedal tréner "The Blues" Carlo Ancelotti," ktorý v útoku k francúzskemu tandemu Malouda, Anelka zrejme postaví veľkú zimnú akvizíciu - španielskeho kanoniera Fernanda Torresa.    

Kodaň patrí k najpríjemnejším prekvapeniam tohtosezónnej edície Ligy majstrov. V základnej skupine Dáni doma na Parken Stadium ani raz neokúsili trpkosť prehry a dokázali remizovať s Barcelonou. "Nemáme strach z nikoho, ani z Chelsea. Na jeseň sme potvrdili, že dokážeme hrať rovnocennú partiu aj so súpermi najzvučnejšieho mena," povedal nórsky kouč v službách dánskeho šampióna Stale Solbakken, ktorý sa v strede poľa bude spoliehať na dvojicu tvorivých hráčov Brazílčana Claudemira a Kostaričana Bolanosa. Na hrote útoku bude operovať skúsený Jesper Gronkjaer, ktorý v minulosti pôsobil práve v Chelsea.

1. zápasy osemfinále LM 2010/2011, utorok 22. februára o 20.45 h:

Olympique Lyon - Real Madrid /rozhoduje Wolfgang Stark (Nem.)/
pravdepodobné zostavy:
Olympique: Lloris - Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho -  Kallström, Toulalan, Gourcuff - Bastos, Gomis, Briand
Real: Casillas - Arbeloa, Carvalho, Pepe, Ramos - Xabi Alonso,  Khedira - C. Ronaldo, Özil, Di Maria - Benzema

FC Kodaň - Chelsea Londýn /rozhoduje Björn Kuipers (Hol.)/
pravdepodobné zostavy:
Kodaň: Wiland - Jörgensen, Antonsson, Wendl, Pospěch - Claudemir, Bolanos, Kviíst, Vingaard - N'Doye, Gronkjaer
Chelsea: Čech - Terry, Bosinga, Cole, Ivanovič - Essien, Mikel, Lmpard - Malouda, Anelka, Torres