Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Veľké zmeny na Tehelnom poli: V zime odídu traja až piati hráči, hovorí Weiss
Zdielať na

Veľké zmeny na Tehelnom poli: V zime odídu traja až piati hráči, hovorí Weiss

BRATISLAVA / Tí, ktorí hrávali málo, odídu. V drese Slovana skončia cez zimu Abdul Abubakari Malik, Agbo a pre zranenie aj Križan. Slovan pracuje na návrate miláčika tribún a rád by si udržal Čavriča a Lovata. Ak chce Strelec, aby ho belasí kúpili, musí zamakať ešte viac, no momentálne je s ním tréner Vladimír Weiss spokojný.

„Traja, štyria, piati pôjdu určite von z tímu, to je úplne normálne,“ povedal Vladimír Weiss. „Abubakarimu sa končí hosťovanie a suma na trvalý prestup je vysoká, rozlúčime sa s ním," priblížil Weiss. 

"Agbo pravdepodobne skončí, takisto sa mu v lete končí zmluva a pokúsime sa mu nájsť nejaké riešenie. Lovat má ponuku, takisto sa mu v lete končí zmluva. Líšime sa v predstavách o podmienkach,“ rozhovoril sa kouč belasých.

Sharani Zuberu sa blysol dvoma gólmi v prekole Ligy majstrov proti Mostaru. V ostatných mesiacoch nastupoval len zriedka. Hosťovanie z ghanského Dreams FC mu takisto uplynie 31. decembra. „Má neuveriteľný výskok z miesta. Má aj technické nedostatky. Má parametre na veľký futbal, pretože je dynamický, pracovitý a skromný chlapec,“ vravel Weiss.

Na jar by veľmi rád počítal aj so synom, ktorého posledný polrok trápilo zranenie. "Verím, že Vlado nám ešte ďalšiu sezónu pomôže. V útočnej fáze by nám pomohol." Útočník Dávid Strelec je na Tehelnom poli na hosťovaní do konca sezóny z talianskej Spezie, Slovan má opciu na trvalý prestup: „Miluje futbal, ale musí viac pracovať na to, aby sme ho v lete mohli kúpiť.“

Klub sa pokúša o návrat Giorgiho Čakvetadzeho, ktorý sa minulý rok stal obľúbencom tribún a výrazne pomohol Slovanu. Momentálne je na hosťovaní do konca sezóny z Gentu v anglickom druholigovom Watforde. „Máme záujem o Čakvetadzeho návrat, pracujeme na tom.“

Najväčšie otázniky sú momentálne okolo Čavriča. Už v lete takmer odišiel do Kazane. Od Slovana má prísľub, že v prípade zaujímavej ponuky môže v zime odísť. „Chceme, aby zostal. Má pripravenú zmluvu, mal by ju podpísať možno dnes. Má ponuky,“ povedal Weiss.

Súvisiace články