Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Kucka dvoma gólmi do bránky Klaksvíku vybojoval Slovanu jar, Spartak opäť s prehrou
Zdielať na

Kucka dvoma gólmi do bránky Klaksvíku vybojoval Slovanu jar, Spartak opäť s prehrou

TÓRSHAVN / Futbalisti Slovana Bratislava si druhý rok za sebou zahrajú v pohárovej Európe aj na jar. Vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy zvíťazili na Faerských ostrovoch nad KÍ Klaksvík 2:1 a zaistili si účasť vo vyraďovacej fáze. O tom, či sa predstavia priamo v osemfinále alebo v play off, rozhodne záverečné 6. kolo A-skupiny.

O víťazstve zverencov Vladimíra Weissa v hlavnom meste Faerských ostrovov rozhodol Juraj Kucka. Kapitán hostí najprv v 24. minúte odpovedal na úvodný zásah Madsa Mikkelsena a v 62. zariadil tesný triumf hostí. Klaksvík tak ukončil deväťzápasovú domácu šnúru bez prehry v európskych pohároch. Slovan zaznamenal v piatich zápasoch tri víťazstvá a jednu remízu a s 10 bodmi figuruje na 2. mieste tabuľky. Prvé je jedenásťbodové Lille, ktoré vo štvrtok vyhralo na pôde Ľubľany 2:0. Tretí Klaksvík má štyri body, o jeden menej získal slovinský zástupca.

​Práve s ním uzavrie Slovan skupinové boje 14. decembra na Tehelnom poli. Lille privíta v záverečnom zápase Klaksvík. Víťaz skupiny sa predstaví priamo v osemfinále, druhého čaká v play off o účasť v osemfinále jeden z tímov Európskej ligy, ktoré skončia v skupinách na 3. mieste.

Bratislavčania si zahrali v jarnej časti EKL aj vlani. Po tom, čo vyhrali H-skupinu narazili v osemfinále na FC Bazilej a po dvoch remízach 2:2 vypadli v domácom jedenástkovom rozstrele (1:4). Belasí predtým čakali na účasť v jarnej časti európskych klubových súťaží od roku 1969, keď napokon vyhrali Pohár víťazov pohárov po finálovom triumfe nad FC Barcelona 3:2.

Slovan si za víťazstvo vybojoval 630-tisíc eur a má istých minimálne 550-tisíc eur za druhé miesto v skupine.

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo svojom poslednom domácom zápase v Európskej konferenčnej lige 2023/24 s Ludogorcom Razgrad 1:2. O triumfe hostí rozhodol v úplnom závere nadstavenia Matias Tissera.

​Už pred zápasom bolo jasné, že do ďalšej fázy sa Trnavčania nedostanú. Hostí poslal do vedenia v 74. minúte Kwadwo Duah, o štyri minúty neskôr vyrovnal Erik Daniel. Brankár Dominik Takáč potom zlikvidoval hosťom pokutový kop, no tí napokon rozhodli z poslednej akcie duelu v 95. minúte.

O postupujúcich sa rozhodne v poslednom kole medzi Nordsjaellandom, Fenerbahce Istanbul a Razgradom. Vo svojom poslednom zápase v H-skupine nastúpia zverenci Michala Gašparíka 14. decembra v Turecku proti Fenerbahce.

Konferenčná liga:

        KÍ Klaksvík - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

        Góly: 17. Mikkelsen - 24. a 62. Kucka. Rozhodovali: Tohver - Saga, Klaasen (všetci Est.), ŽK: Da Silva, Forren - Borjan, Kucka, Wimmer, Strelec, Savvidis
        Klaksvík: Johansson - Pavlovič (75. Josephsen), Faerö, Forren - Danielsen, Andreasen, Joensen, Da Silva - Mikkelsen (64. Kronberg), Klettskard, Gussias
        Slovan: Borjan - Blackman, Kašia, Bajrič, Zmrhal (90.+1 Pauschek) - Kankava, Savvidis, Kucka - Barseghjan (61. Wimmer), Strelec (85. Abubakari), Čavrič (90.+Zuberu)

TASR

        FC Spartak Trnava - PFC Ludogorec Razgrad 1:2 (0:0)

        Góly: 78. Daniel - 74. Duah, 90.+5 Tissera. Rozhodovali: Spasjoikovs - Tatriks, Šakurovs (všetci Litva), ŽK: Koštrna, Mikovič - Naressi, Vidal, 10.158 divákov.

        FC Spartak Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Daniel – Bainovič (46. Bernát), Zeljkovič, Bukata (72. Paur) – Ofori, Ďuriš (72. Djuričin), Azango (67. Mikovič)
        Ludogorets Razgrad: Padt – Witry, Sundberg, Verdon, Nedjalkov – Naressi (88. Seco), Piotrowski, Goncalves – Vidal, Duah, Tekpetey (88. Tissera)

Súvisiace články