Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Slovan odletel v predstihu. Chceme spečatiť postup, hovorí Marcelli
Zdielať na

Slovan odletel v predstihu. Chceme spečatiť postup, hovorí Marcelli

TÓRSHAVN / Futbalisti ŠK Slovan Bratislava chcú vo štvrtok proti KÍ Klaksvik spečatiť postup do vyraďovacej fázy Európskej konferenčnej ligy. Čaká ich súper, ktorý v európskych pohárových súťažiach na domácej pôde neprehral deväť duelov v sérii.

Slovan bude mať istotu postupu v prípade víťazstva, cieľ môže splniť aj remízou, ak v paralelnom zápase nevyhrá Ľubľana doma nad Lille.

"Môžeme urobiť dôležitý krok a na to sa musíme zamerať. Čaká nás súper, ktorý možno nebol považovaný za favorita, ale niečím si zaslúžil rešpekt. Je to tá ich húževnatosť, disciplinovanosť a na toto musíme byť pripravení. Do zápasu pôjdeme s tým, aby sme ho zvládli a urobili posledný krok. K tomu smeruje celá príprava a koncentrácia hráčov," povedal asistent trénera Boris Kitka. Slovan zdolal v prvom vzájomnom zápase Klaksvík 2:1, keď otočil z 0:1. Následne vyhral v Ľubľane a z dvoch duelov s Lille získal bod.

„Ideme tam s cieľom vyhrať a dúfam, že tam spečatíme postup,“ povedal Nino Marcelli. Slovan sa naladil na kľúčové stretnutie sobotňajším triumfom v Michalovciach 2:0 a natiahol víťaznú sériu v lige už na desať zápasov. "Nálada je super a myslím si, že aj to nám môže veľmi pomôcť. No čaká nás nepríjemný súper. Tým, že majú doma umelú trávu, tak je to taká ich menšia výhoda a nie je to pre nás ideálne," upozornil obranca Lukáš Pauschek.

Na Faerské Ostrovy odleteli belasí už v utorok, v predstihu, pre riziko, ak by v zlom počasí nemohlo lietadlo pristáť.

Súvisiace články