Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V 11 rokoch si ho vybral di Biagio, vo štvrtok ho odniesli na nosidlách. Čo na to Weiss?
Zdielať na

V 11 rokoch si ho vybral di Biagio, vo štvrtok ho odniesli na nosidlách. Čo na to Weiss?

BRATISLAVA / Odkedy hrá iba 18-ročný futbalista Nino Marcelli za mužov Slovana, doslova žiari. V lete 2023 sa stal takou hviezdou, že po každom zápase belasých je o jeho autogramy záujem rovnaký ako o podpisy Kucku či Weissa.

Vo štvrtkovom zápase Slovana v play off Európskej ligy proti Arisu Limassol Marcelli potiahol akciu, po ktorej dal druhý gól Slovana 22-ročný Dávid Strelec. Napokon ho z ihriska na Tehelnom poli odniesli na nosidlách a do kabíny Slovana smerovali tímovému doktorovi pomôcť aj prítomní záchranári.

"Je zdravý, má len kŕče, čo je pochopiteľné, keď v 18 rokoch odohral takýto zápas," upokojil tréner Vladimír Weiss fanúšikov, ktorí boli vydesení po tom, čo videli veľký talent na nosidlách. "Predviedol výborný sebavedomý výkon. Je veľký talent slovenského futbalu a pre nás prísľub do budúcnosti. Máme z neho veľkú radosť. Bol pri góle, mal veľkú šancu v prvom polčase. Popri týchto skúsených hráčoch sa ešte veľa naučí," pokračoval Weiss.

Marcelli ešte nemal ani 16 rokov a už mu dali možnosť trénovať s prvým tímom Slovana. Aj to je dôkaz, že na Tehelnom poli vyrastá obrovský talent. Už v roku 2016 na Italia Soccer Campe zaujal legendu talianskeho futbalu a na skusy na Apeninský polostrov si ho vybral osobne bývalý taliansky reprezentant Luigi di Biagio.

​Pri veľkom fyzickom výkone vo vysokom teple, aké bolo vo štvrtok v Bratislave, je aj u športovca vyššie riziko výskytu kŕčov z dôvodu dehydratácie. V Marcelliho prípade však kŕče vyvolal buď nedostatok elektrolytov, ako sodík, draslík a vápnik, pre správne fungovanie nervového systému je nevyhnutný aj horčík.

Súvisiace články