Zatiahnuté
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Ronaldo v Bratislave nulový, Portugalci vyhrali nad Slovenskom vďaka jedinému gólu
Zdielať na

Ronaldo v Bratislave nulový, Portugalci vyhrali nad Slovenskom vďaka jedinému gólu

BRATISLAVA / Rozhodla efektivita, Portugalci využili jednu zo svojich šancí na gól, naopak, Slováci nedokázali svoje pokusy v súboji kvalifikácie o EURO 2024. Portugalsko - Slovensko na Tehelnom poli 1:0.

​Fanúšikovia sa najviac tešili na hviezdu Portugalska Cristiana Ronalda, pred zápasom viedli debaty, koľko dá gólov. A nedal ani jeden, hrotový útočník reprezentácie Portugalska zostal bez gólového zápisu. Rozhodol v 43 minúte hráč Manchestru City Bruno Fernandes.

Slováci podali proti favoritovi sympatický výkon, vypracovali si viacero šancí. "Som veľmi spokojný s tým, v akom svetle sme sa predviedli. Odohrali sme zápas na vysokej úrovni. Na druhej strane ma to mrzí, po takomto výkone sme si zaslúžili body," uviedol tréner reprezentácie Slovenska Francesco Calzona. Slovenská družina hrala fakt výborne, predviedla najlepší zápas od príchudo talianskeho trénera na Slovensko.

Slovenských futbalistov nezlomil gól v závere polčasu, keď sa presadil Bruno Fernandes, po prestávke sa snažili o vyrovnanie aj za cenu rizika. "Chalani robili veľa vecí na ihrisku dobre. Portugalci zmenili systém. Ale boli sme na túto vec pripravení. Potom zmenili systém v 75. minúte, ale aj na to sme pripravení. Robo Polievka hral od začiatku, lebo je viac pokojný. My sme vedeli, že musíme hrať 60-70 minút organizovane. V závere sme potrebovali hráča, ktorý bude robiť problémy obrane súpera, preto nastúpil Boženík. Som s oboma hráčmi spokojný," dodal Calzona.

V tabuľke sú Portugalčania na čele s plným počtom 15 bodov a so skóre 15:0, druhé Slovensko a tretie Luxembursko, ktoré v piatok zdolalo Island 3:1, majú 10 bodov. Zverenci Francesca Calzonu nastúpia v ďalšom domácom zápase kvalifikácie v pondelok 11. septembra o 20.45 h proti Lichtenštajnsku.

SLOVENSKO - Portugalsko 0:1 (0:1)

Gól: 43. Fernandes. Rozhodovali: Nyberg - Beigi, Söderqvist (všetci Švéd.), ŽK: Schranz, Duda - Ronaldo, 21.473 divákov.

SLOVENSKO: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka (75. Bénes), Lobotka (83. Hrošovský), Duda - Schranz (64. Suslov), Polievka (64. Boženík), Haraslín (83. Ďuriš)

PORTUGALSKO: Costa - Dalot, Dias, A. Silva, Cancelo (62. Semedo) - B. Silva, Palhinha, Fernandes - Vitinha (63. Otavio), Ronaldo, Leao (63. Neto)

Súvisiace články