Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Slávny Cristiano Ronaldo v Bratislave, zápas proti Portugalsku je vypredaný
Zdielať na

Slávny Cristiano Ronaldo v Bratislave, zápas proti Portugalsku je vypredaný

BRATISLAVA / Po vstupenkách na futbalový zápas Slovenska s Portugalčanmi sa už pred dvoma mesiacmi len tak zaprášilo. Na čiernom trhu ich priekupníci ponúkajú za 500 eur. Cristiano Ronaldo je totiž obrovským lákadlom. S tímom priletel vo štvrtok popoludní, Portugalci sa zdržia iba v noci na piatok a po zápase na Tehelnom poli v noci na sobotu letia domov.

"Samozrejme chceme vyhrať aj tieto dva zápasy. Ak sa nám to podarí, môžeme si povedať, že cieľ sme splnili. Určite náročnejší bude súboj proti Slovensku, no nášmu tímu sa darí a tak si veríme," povedal Ronaldo, ktorý odišiel do saudskoarabského An-Nassr a už nie je v nominácii o Zlatú loptu.

V drese Portugalska odohral Cristiano Ronaldo ako 5-násobný držiteľ Zlatej lopty už 200 zápasov a dal v nich 123 gólov. V počte štartov i úspešných zásahov za národný tím je celosvetovým rekordérom. "Dvadsať rokov v národnom drese - to je historický míľnik. Keď vidím tie dosiahnuté čísla, som hrdý. Ďakujem všetkým tým, ktorí mi k nim pomohli, či už v klube alebo v reprezentácii," dodal.

Rivalitu s Lionelom Messim už na staré kolená nerieši. "Myslím si ale, že kto má rád Cristiana Ronalda nemusí nutne nenávidieť Messiho. Obaja sme písali históriu futbalu, no naša rivalita sa už skončila, hoci nepochybujem, že divákom sa páčila."

Duel na Tehelnom poli sa od začiatku predaja vstupeniek tešil mimoriadnemu záujmu fanúšikov, štadión bude vypredaný. Ťahákom je bezpochyby portugalská superstar Cristiano Ronaldo. Tridsaťosemročný futbalista je vzorom aj pre Lukáša Haraslína, ktorý by proti favoritovi rád zúročil formu z českej ligy. V drese Sparty Praha nastrieľal päť gólov v siedmich zápasoch a je na čele tabuľky kanonierov.

"Najväčším ťahákom v tíme favorita bude Cristiano, ktorý je idolom pre mnohých futbalistov. Je to aj môj idol odmalička. Už sme sa raz v zápase stretli, ale budem v zápase myslieť len na môj výkon. Hrať proti majstrom Európy a proti hráčom, ktorí vyhrali Ligu majstrov a majú kopu ocenení, je asi špeciálne. Vieme, akú majú silu, ale verím, že dáme zo seba maximum a že nesklameme."

Súvisiace články