Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovan ako veľkokluby? Buďme radi za európsku jeseň, odkazuje legenda z Tehelného poľa
Zdielať na

Slovan ako veľkokluby? Buďme radi za európsku jeseň, odkazuje legenda z Tehelného poľa

BRATISLAVA / Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v 3. kole kvalifikácie Champions League s Maccabi Haifa doma aj v odvete v Izraeli a sen o Lige majstrov sa im rozplynul. Celkové skóre po dvoch dueloch znie 2:5, v utorok v Haife síce strelili gól, no dostali ich tri. Ako vidí vypadnutie z najprestížnejšej klubovej súťaže legenda Slovana Alexander Vencel starší?

"Našťastie doma sme dosiahli dobrý výsledok," narážal na minulotýždňovú prehru Slovana na Tehelnom poli 1:2. "V kútiku duše som veril v lepší výsledok aj v odvete, ale uznávam, o postup som sa bál," priznal bývalý brankár. "Neboli sme vyslovene horší, ale súper bol efektívnejší," zhodnotil Alexander Vencel starší.

"Nemôžem prestať fandiť Slovanu. Po toľkých rokoch sa nedá nájsť iný klub, ktorému by som držal palce," opísal 79-ročný člen tímu Slovana, ktorý v roku 1969 porazil v Bazileji vo finále Pohára víťazov pohárov Barcelonu 3:2.

"Od roku 1961 je Slovan pre mňa srdcová záležitosť. To, čo robia fanúšikovia, sa mi nepáči, ale v mojom veku ich nebudem mentorovať," reagoval na otázku, ako vníma, že fanúšikovia sa na zápasoch sťažujú na bufety, na osobné kontroly, ale neocenia, že Slovan sa snaží organizáciou zápasov priblížiť veľkoklubom v západnej Európe.

​Držiteľ zlatej medaily z majstrovstiev Európy v roku 1976 a trojnásobný majster Československa so Slovanom sa chytil slova veľkoklub. "Veľkoklub? Viete... Na naše pomery možno. Ale aj kluby z Cypru sa dostávajú v Európe ďalej," povedal ráznym hlasom.

Slovan má podľa neho tento rok silné mužstvo schopné predviesť dobrý futbal. Tím z Tehelného poľa má istotu jesene minimálne v Európskej konferenčnej lige, no v play off zabojuje o týždeň o Európsku ligu. Prvý zápas Slovana je v pláne budúci štvrtok na Tehelnom poli, v baráži si belasí zahrajú s cyperským Arisom Limassol.

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml. a legendárny športový brankár Alexander Vencel st.

TASR

"Chýba tomu drobnosť. Pozrime sa na realitu, na to, aká je skladba tímu Slovana. Sme radi, že máme istotu európskej futbalovej jesene na Tehelnom poli," povedal s neskrývanou radosťou v hlase.

Súvisiace články