Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Michalovce futbalové finále SP napriek žiadosti polície nezakázali
Zdielať na

Michalovce futbalové finále SP napriek žiadosti polície nezakázali

Polícia žiadala zrušenie futbalového stretnutia

V priebehu dňa najskôr Okresné riaditeľstvo policajného zboru v Michalovciach požiadalo obec o zakázanie súboja, ale po stretnutí zástupcov mesta s organizátormi súboja zo Slovenského futbalového zväzu (SFZ) prišlo k dohode o konaní zápasu.

Polícia odôvodnila žiadosť tým, že nie je organizátor schopný vlastnými silami a prostriedkami aj s ohľadom na charakter štadióna zabezpečiť bezproblémový priebeh finále v utorok 11. mája. "Analýzou vyhodnotenia bezpečnostných rizík polícia dospela k záveru, že organizátor nie je schopný vlastnými silami a prostriedkami aj s ohľadom na charakter štadióna zabezpečiť bezproblémový priebeh finále slovenského pohára vo futbale medzi Slovanom a Trnavou v Michalovciach. Vzhľadom na to, že môže dôjsť k ohrozeniu života, zdravia a hromadného narušenia verejného poriadku počas konania tohto zápasu z dôvodu nesplnenia osobitných ustanovení o bezpečnosti stanovených v § 9 ods. 1 a 3 zák. č. 479/2008 Z.z. s poukázaním na § 8 ods. 3 tohto zákona OR PZ Michalovce požiadalo obec uvedené podujatie zakázať," informovala  v oficiálnom komuniké Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ.

"Po stretnutí s primátorom padlo rozhodnutie, že zápas sa uskutoční aj s fanúšikmi oboch klubov," povedal bezpečnostný manažér SFZ Peter Palenčík. Klub však dal zo sektorov vyčlenených pre fanúšikov Trnavy aj Slovana odstrániť sedačky. "Sektory zostanú bez sedačiek na žiadosť polície aj mesta," dodal Palenčík. 

Súvisiace články