Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
SFZ finále v Michalovciach bez fanúšikov Trnavy a Slovana nepripúšťa
Zdielať na

SFZ finále v Michalovciach bez fanúšikov Trnavy a Slovana nepripúšťa

Diváci majú dvere na štadión otvorené

Pôvodná informácia odznela vo štvrtok večer, podľa policajného viceprezidenta Stanislava Jankoviča štadión v Michalovciach je síce po rekonštrukcii, ale nevyhovuje z bezpečnostného hľadiska. V prípade, že by usporiadateľ nerešpektoval nariadenie polície o tom, že sektory pre fanúšikov Trnavy a Slovana musia byť prázdne, mohla by polícia zápas zrušiť úplne.

"VV SFZ potvrdzuje miesto a čas konania finále SP, nepripúšťa alternatívu odohratia stretnutia bez fanúšikov zainteresovaných klubov. SFZ je pripravené ihneď rokovať so zainteresovanými orgánmi polície vo veci organizácie stretnutia finále SP. Štadión MFK Michalovce spĺňa požiadavky podľa smernice UEFA pre infraštruktúru z roku 2006, vrátane kamerového systému. SFZ, mesto Michalovce a MFK Michalovce sú pripravení zabezpečiť dôstojný priebeh finále SP," uvádza sa v komuniké z VV.

Na situáciu zareagoval oficiálnym stanoviskom aj Slovan Bratislava. "Vedenie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava včera s prekvapením prijalo informáciu o zámere nevpustiť na finálový zápas Slovenského pohára divákov oboch hlavných aktérov. Ak by sme aj opomenuli fakt, že fanúšikovia už majú riadne zakúpené lístky a majú zorganizovaný súkromný program tak, aby mohli vycestovať na opačnú stranu republiky, do Michaloviec, považujeme takýto návrh za, prinajmenšom čudný. V každej vyspelej futbalovej krajine je finále domáceho pohára sviatkom. Patrí k vrcholu sezóny a celá futbalová verejnosť ho vníma ako jeden z dôležitých termínov v kalendári futbalu. Slovan vždy presadzoval filozofiu otvorenosti voči fanúšikom klubu a všeobecne voči všetkým priaznivcom tejto najpopulárnejšej hry sveta. Uzavretie tribún počas finále je rozhodnutie presne opačným smerom a preto sa s ním Slovan nemôže stotožniť. Dokonca v roku, kedy celý svet netrpezlivo čaká na najvýznamnejšie futbalové podujatie, na ktorom sa historicky po prvý krát predstavia aj hráči v našich národných farbách, je takýto návrh neprijateľný. Vedenie Slovana v mene svojom, v mene hráčov „A“ tímu a rovnako tak aj v mene celej fanúšikovskej obce belasých vyzýva hlavného organizátora podujatia – Slovenský futbalový zväz, aby urobil všetky potrebné opatrenia na to, aby sa finále Slovenského pohára zvládlo po organizačnej stránke tak, aby ho mohli sledovať fanúšikovia oboch mužstiev priamo na štadióne ako aj pred televíznymi obrazovkami s atmosférou, ktorá k takémuto podujatiu neodmysliteľne patrí. Vyzývame Slovenský futbalový zväz, aby naplnil hlavnú ideu – futbal je hra pre všetkých," uvádza sa v komuniké "belasých".

Súvisiace články