Skoro jasno
21°
Bratislava
Messi dal druhý hetrik za 8 dní
Zdielať na

Messi dal druhý hetrik za 8 dní

Zdroj: tasr

Laporta: "Je to najlepśí hráč histórie"

Dvadsaťdvaročný futbalista zopakoval parádny kúsok spred týždňa, keď tromi gólmi rozhodol o výhre nad Valenciou (3:0) a klubový prezident Joan Laporta mu zložil obrovskú poklonu, keď vyhlásil, že Argentínčan je najlepší hráč všetkých čias. Messi tak dosiahol v posledných piatich zápasoch vo všetkých súťažiach neuveriteľných 11 gólov. Navyše v závere zápasu so Zaragozou zastavili obrancovia jeho sólo v pokutovom území až faulom, no mladík sa neulakomil a prenechal jedenástku Zlatanovi Ibrahimovičovi.

"Je to najlepší hráč na svete a v histórii futbalu. Spolu s Johanom Cruyffom a Diegom Maradonom je najlepší, akého sme v Barcelone kedy mali. Brilantný futbalista, ktorý dokáže rozhodnúť zápasy, je to náš líder. Hrá pre tím a myslí na svojich spoluhráčov. V závere zápasu zariadil jedenástku a prenechal ju Zlatanovi Ibrahimovičovi," Laporta chválil svoj najväčší klenot.

Najlepší hráč uplynulého roka otvoril skóre hlavou v 5. minúte. V 66. pridal svoj druhý gól po ukážkovom sóle, keď vyzvŕtal súperových obrancov a strelou k vzdialenejšej žrdi nedal brankárovi šancu. Hetrik dokonal o dvanásť minút neskôr presne umiestnenou strelou ľavačkou. Zaragoza dokázala znížiť na 2:3, no vtedy opäť zaúradoval Messi, keď jeho sólo skončilo faulom a Ibrahimovič bez problémov premenil jedenástku. "Chcel som, aby to kopol on, lebo v poslednej dobe sa mu pred bránkou príliš nedarilo a chcel som, aby tú zlú sériu ukončil. Útočník musí dávať góly a on to už potreboval. Je to skvelý strelec," povedal po zápase Messi.
     

Súvisiace články