Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Slovan po víťazstve nad Senicou stiahol náskok lídra na bod
Zdielať na

Slovan po víťazstve nad Senicou stiahol náskok lídra na bod

Slovan - Senica 2:0 (0:0)

Slovan Bratislava - FK Senica 2:0 (0:0)
Góly: 57. Breznaník, 62. Guede. Rozhodca: Hracho, bez kariet, 2045 divákov.

Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Putnocký - Dobrotka, Saláta, Dosoudil, Had - Štepanovský (53. Ivana), Guede, Grendel, Breznaník (77. Božič) - Masaryk, Sylvestr (89. Kuzma)
FK Senica: Kamesch - Merzič, Homola, Gajdošík, Čáp - Bajan (55. Piroska), Halama, Vlasko, Samb (66. Kante) - Hesek (79. Števko), Sodje

Zápas majstra s nováčikom na Pasienkoch nespĺňal v prvom polčase prvoligové kritériá. Domáci začali aktívnejšie, v 5. minúte mohol otvoriť skóre hlavou Saláta, ale jeho pokus išiel nad Kameschovu bránu. Potom hra na dlhé minúty upadla do priemeru. Bojovalo sa medzi 16-stkami, chýbala streľba a súvislejšia kombinácia. Senica pozorne bránila a čakala na svoju príležitosť, belasí sa nažili niečo vymyslieť, ale bez úspechu. Jediný zaujímavejší pokus v drese Slovana predviedol v 42. minúte Štepanovský, jeho hlavičku po rýchlej kontre Kamesch ale bez prolémov zlikvidoval. Slovanu aj v druhom polčase robila problémy absencia tria opôr Slovák, Halenár, Obžera. Trápenie majstra ukončil až v 57. minúte navrátilec do zostavy Michal Breznaník, ktorý sa tvrdo oprel do lopty a exportnou strelou otvoril skóre. Rýchlu a modernú akciu predviedol Slovan aj v 62. minúte, keď Sylvestr skvele prenikol po krídle a jeho presnú prihrávku nekompromisne napálil pod hornú žrď Guede. Majster zdolal nováčika zlepšeným výkonom v druhom polčase a už v stredu privíta rovnako na Pasienkoch lídra MŠK Žilina v zápase, ktorý veľa napovie do boja o titul.

Radim Nečas, tréner Senice: "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Domov ideme bez bodu. Nesplnili sme naše taktické zámery, málo sme robili smerom dopredu. V druhom polčase sme chceli hroziť, ale po našich chybách sme inkasovali."

Štefan Horný, tréner Slovana: "Podľa zostavy sem Senica prišla hrať na brejky. Vedeli sme, že to nebudeme mať ľahlké. Napriek tomu sme dúfali, že sa v prvom polčase presadíme. Boli sme ale trpezliví, hoci sme hrali do plných. V druhom polčase sme využili chyby súpera."

Súvisiace články