Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Česi to po prehre so Slovákmi tragicky balia
Zdielať na

Česi to po prehre so Slovákmi tragicky balia

Zdroj: TASR

Česi stratili ďalšieho kapitána, Ujfaluši sa vzdal reprezentácie

Dlhoročná opora českej defenzívy tak reagovala na momentálnu situáciu vo výbere, ktorého tréner Petr Rada sa už v stredu po zasadaní výkonného výboru Českomoravského futbalového zväzu (ČMFS) takmer naisto dočká odvolania. Česi sú v 3. kvalifikačnej skupine o postup na MS 2010 v JAR až štvrtí s 8 bodmi zo 6 zápasov, výhry si doteraz pripísali len v súbojoch so Slovinskom a San Marínom. Napätú situáciu vyeskalovali aj české bulvárne médiá, ktoré informovali o večierku hráčov po nečakanej kvalifikačnej prehre so Slovenskom na Letnej 1:2.

"Na základe momentálneho prostredia vo vnútri futbalového zväzu a v českom mediálnom prostredí sa vzdávam možnosti reprezentácie. Je to následok situácie, ktorá vznikla po posledných kvalifikačných zápasoch," cituje Ujfalušiho oficiálne stanovisko idnes.cz.

V najcennejšom drese odohral 31-ročný zadák 78 zápasov a strelil dva góly. Má bronz z EURO 2004 v Portugalsku, hral na MS 2006 v Nemecku aj na EURO 2008 v Rakúsku a Švajčiarsku. V roku 2000 sa stal juniorským vicemajstrom Európy. V Radovom výbere zastupoval kapitána Tomáša Rosického z Arsenalu Londýn, ktorý dlhodobo laboruje so zraneným kolenom. Proti zverencom trénera Vladimíra Weissa nehral pre trest, naposledy tak nastúpil v reprezentácii v Slovinsku (0:0).