Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
České médiá: "Slováci dostali Čechov zaslúžene na kolená!"
Zdielať na

České médiá: "Slováci dostali Čechov zaslúžene na kolená!"

Ohlasy médií na kvalifikačné víťazstvo Slovenska v Česku 2:1

sport.idnes.cz: "Futbalisti kvalifikačné derby nezvládli. Hoci po prestávke mali českí futbalisti ku gólu blízko, nakoniec so Slovákmi prehrali 1:2.

efotbal.cz: "Slovenský komplex končí, Česi v derby padli! Česká reprezentácia si poriadne skomplikovala cestu na svetový šampionát, doma na Letnej podľahla Slovensku 1:2. Góly strieľali len Slováci. Skóre otvoril po 20 minútach Šesták, ale o osem minút priniesol vyrovnanie Čechom vlastný gól Škrtela. V druhom polčase mali zverenci trénera Petra Radu veľký tlak, ale sedem minút pred koncom rozhodol Jendrišek."

Blesk: "Postup v prachu? Česi podľahli Slovákom. Zo Slovinska si odniesli aspoň bod, doma na Letnej nezvládli českí reprezentanti ani to. Zo Slovenskom im nestačil ani vlastný gól Škrtela. Prehrali 1:2 a sami nedokázali skórovať. Postup na majstrovstvá sveta sa tak výberu kouča Petra Radu ešte viac vzdialil, naopak, súper vykročil rázne za postupom."

Právo: "Padla vláda, padne Rada? Česi prehrali 1:2. Český postup na MS 2010 do Juhoafrickej republiky je ohrozený, Česi na Letnej vo federálnom derby prehrali s nabudeným Slovenskom a treba dodať, že zaslúžene."

aktualne.cz: "Slováci zrazili Čechov na kolená. MS sú v nedohľadne, šance na postup rapídne poklesli. Slováci zlomili český komplex a dostali českú futbalovú reprezentáciu do poriadnej kaše."

Reuters: "Slovensko rozosmutnilo Česko po výhre 2:1 v Prahe v kvalifikácii MS a zvýšilo si šance na postup. Na šampionát by Slováci postúpili vôbec prvýkrát v histórii od rozdelenia Československa."

AP: "Erik Jendrišek strelil v závere víťazný gól v Prahe, Slováci zdolali Česko 2:1 a držia postupový kurz na budúcoročný šampionát do Juhoafrickej republiky."