Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
"21" remizovala s Francúzmi
Zdielať na

"21" remizovala s Francúzmi

Slovensko "21" - Francúzsko "21" 2:2 (1:2)

Na vedúci gól kanoniera Interu Bratislava Tomáša Majtána už v 6. min odpovedali mladí Francúzi dvoma úspešnými zásahmi, keď sa do streleckej listiny zapísali ešte v prvom dejstve kapitán Yohan Cabayé (25. min.) a Elliot Grandin (31. min). Po zmene strán vyrovnal v 60. min hlavou ružomberský stredopoliar Peter Maslo.

Pre zverencov trénera SR "21" Jozefa Barmoša bol utorkový duel s francúzskou dvadsaťjednotkou prípravou na blížiaci sa zápas 7. skupiny kvalifikácie ME 2009 proti Belgicku, ktorý sa uskutoční tiež pri Slnečných jazerách (hrá sa 5. 9.).

Slovensko "21" - Francúzsko "21" 2:2 (1:2)

Góly: 6. Majtán, 60. P. Maslo - 25. Cabayé, 31. Grandin, ŽK: 27. J. Maslo - 69. Dembele, rozhodovali: Příhoda (ČR) - Bóllo, Schmidt (obaja SR), 621 divákov

Zostavy:

Slovensko: Košický (46. L. Hroššo) - Čikoš, J. Maslo, Džogan, Patrik Mráz - Piroska (90.+ Nosek), K. Kuzma, Hlohovský (46. V. Weiss ml.), P. Maslo - Majtán (81. Gergel), Stoch (88. T. Zápotoka)

Francúzsko: Ruffier (46. Riou) - Danzé, Dembele, Bellaid (46. Sakho), N´Zogbia (46. Dabo) - Grandin, Cabayé (46. Chantome), Marveaux (8. Payet), Matuidi - Rémy (46. Nimani), Gouffran (46. Lemoine)

Už v 6. min predviedlo trio mladých slovenských reprezentantov ukážkovú akciu. Hlohovský kolmicou vysunul Stocha, ten prihral Majtánovi a najlepší strelec bratislavského Interu s istotou prekonal brankára Ruffiera - 1:0. Následne sa dva razy vyznamenal slovenský brankár Košický. Najskôr vyrazil bombu Rémyho nad brvno a kryl aj strelu Gouffrana. Francúzi vyrovnali v 25. min, keď na prízemnú strelu Cabayého spoza pokutového územia, umiestnenú k pravej žrdi, bol Košický prikrátky. Slovenský gólman kapituloval aj po zaváhaní obrany a strele Grandina zblízka v 31. min, do šatní na polčasovú prestávku tak odchádzali spokojnejší Francúzi.

Po zmene strán mal vyrovnanie na kopačke v 60. min striedajúci Weiss, jeho gólovú strelu v poslednej chvíli odvrátila obrana hostí na rohový kop. Hneď po jeho rozohratí však vyrovnal hlavou na 2:2 Ružomberčan Peter Maslo. Rozhodnutie v prospech slovenského výberu mal na dosah v 88. min dravý Piroska, tiesnený vystrelil na bránku, ale gólman Francúzov Riou jeho strelu kryl.