Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Španielsky futbalista José Antonio Reyes tragicky zahynul pri autonehode
Zdielať na

Španielsky futbalista José Antonio Reyes tragicky zahynul pri autonehode

SEVILLA / Vo veku 35 rokov v sobotu zomrel bývalý španielsky futbalový reprezentant José Antonio Reyes. Túto správu potvrdil aj jeho bývalý zamestnávateľ FC Sevilla.

"Nemohli sme potvrdiť horšie správy. Náš milovaný hráč José Antonio Reyes zomrel pri dopravnej nehode. Odpočívaj v pokoji," uviedol klub z Andalúzie prostredníctvom svojho oficiálneho účtu na sociálnej sieti twitter.

Reyes bol odchovanec tohto klubu, no pôsobil aj v Arsenale Londýn, Atléticu Madrid či Benfice Lisabon. V sezóne 2006/2007 hosťoval z Arsenalu v Reale Madrid, ktorému dvomi gólmi v záverečnom ligovom kole zabezpečil zisk majstrovskej trofeje v Primera División. Z titulu sa tešil aj v drese londýnskych "kanonierov". Do tohto mužstva zamieril v januári 2004 a tímu zo severnej časti britskej metropoly dopomohol k obdivuhodnému majstrovskému titulu bez jedinej prehry.

Dokopy päťkrát vyhral Európsku ligu UEFA, dvakrát v drese Atlética Madrid a trikrát vo farbách svojho materského klubu FC Sevilla. V najcennejšom reprezentačnom drese odohral 22 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri presné zásahy. Zahral si na MS 2006 v Nemecku.

Súvisiace články