Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slováci v Cardiffe podľahli Walesanom gólom z úvodu stretnutia
Zdielať na

Slováci v Cardiffe podľahli Walesanom gólom z úvodu stretnutia

BRATISLAVA / Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali v Cardiffe s domácimi Walesanmi 0:1 v nedeľňajšom kvalifikačnom dueli kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. V tabuľke E-skupiny tak majú po dvoch stretnutiach na konte tri body za štvrtkový triumf nad Maďarmi (2:0) v Trnave.

Rozhodujúci moment stretnutia na Cardiff City Stadium sa zrodil už v 5. min, keď po rýchlej akcii a chybe slovenskej obrany Daniel James z hranice pokutového územia prestrelil Martina Dúbravku. Domáci boli v zápase lepší a vytvorili si aj ďalšie nebezpečné príležitosti, skóre sa však už nezmenilo.

Reprezentačný tím spod Tatier sa najbližšie predstaví v júnovom asociačnom termíne. Najskôr 7. júna nastúpi na Štadióne Antona Malatinského v Trnave v medzištátnom prípravnom zápase proti Jordánsku. Následne odohrá ďalší kvalifikačný duel v azerbajdžanskom Baku (11. júna, pozn.).

Už v 5. min Walesania podnikli rýchlu akciu po pravej strane, Pekarík pred šestnástkou neodpratal loptu do bezpečia a Daniel James z hranice "veľkého vápna" prudkou strelou pravačkou prekonal Dúbravku - 1:0. Domáci boli naďalej nebezpeční smerom dopredu. V 18. min sa Bale prehnal okolo Vavra, ale center waleského kapitána nenašiel nikoho v červenom drese. Zakrátko skončilo zakončenie Brooksa iba na bočnej sieti a pokus toho istého hráča v 39. min preletel tesne vedľa pravej žrde Dúbravkovej bránky. Slováci sa do prestávky neprezentovali ani jednou strelou do priestoru troch žrdí.

Rozháraná hra Slovákov pokračovala aj v úvode druhého polčasu. V 52. min pekne prenikol do pokutového územia Daniel James a vzápätí musel Dúbravka zasahovať pri hlavičke Bala. Zakrátko mali šancu aj Slováci - Rusnák si nabehol na kolmicu za stopérov Walesu, ale zakončil iba do Hennesseyho. Po prihrávke Hamšíka sa k strele dostal aj Mak, no domáci gólman bol opäť pozorný. V 61. min sa Daniel James predral cez Pekaríka, naservíroval loptu H. Wilsonovi, no ten zblízka netrafil bránku. Hostia
to skúšali zväčša postupnou rozohrávkou, no ich snaha narážala na sústredené waleské "hradby". V 82. min mal slovenský tím najväčšiu príležitosť v zápase - M. Ďuriš po centri Rusnáka z pravej strany hlavou trafil do Hennesseyho a odrazenú loptu neusmernil do siete Hancko. Keďže ani Pekarík v závere hlavičkou netrafil bránku, Slováci napokon prehrali v Cardiffe najtesnejším rozdielom 0:1.

Kvalifikácia ME 2020 vo futbale - nedeľa (Cardiff):
E-skupina:
Wales - Slovensko 1:0 (1:0)
Gól: 5. Daniel James, ŽK: 53. Allen, 60. Brooks - 15. Mak, 31. Vavro, 41. Lobotka, 69. M. Ďuriš, 86. Hamšík, 90.+ Stoch, 90.+ Kucka, rozhodovali: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všetci Nem.), 31 617 divákov
Zostavy:
Wales: Hennessey - C. Roberts, Mepham, J. Lawrence, B. Davies - Allen, M. Smith - H. Wilson (86. Vaulks), Brooks (60. T. Roberts), Daniel James (72. A. Williams) - Bale
Slovensko: Dúbravka - Pekarík (90. Šafranko), Vavro, Škriniar, Hancko - Lobotka - Mak (69. Stoch), Kucka, Hamšík, Rusnák - Duda (65. M. Ďuriš)

Súvisiace články